Συνεχίζεται η απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς

Τρίτη ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων η σημερινή για την Τράπεζα Πειραιώς. Η αντίδραση των εργαζομένων στον τομέα των κόκκινων δανείων (RBU) συνεχίζεται και έτσι πραγματοποιείται νέα 24ωρη απεργία.

Όπως σημειώνει το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι αντιδρούν «ξεπερνώντας την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς». Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους εργαζόμενους στις 7:30 το πρωί σε απεργιακή συγκέντρωση στη λεωφόρο Μεσογείων στο κτίριο του RBU.

«Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δρομολογήσει τα σχέδια απόσχισης και θα τα υλοποιήσει σε βάρος μας προκειμένου ν’ αυγατίζουν τα κέρδη της. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει πλάτες σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς. Έχει νομοθετήσει υπέρ των τραπεζών, έχει διευκολύνει για να μην υπάρχει “καμία γραφειοκρατία” στους τραπεζίτες προκειμένου να κάνουν “εθελούσιες”, να κάνουν αποσχίσεις!».

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα έχει διαμηνύσει προς τους 1.200 εργαζόμενους που απασχολεί σε αυτό τον τομέα ότι θα τους μεταφέρει σε άλλη εταιρία «ειδικού σκοπού», όπως επίσης και ένα σημαντικό μέρος από τα δάνεια που έχει στη διάθεσή της. Σε αυτό το ενδεχόμενο, όμως, οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι θα πάψουν να είναι τραπεζοϋπάλληλοι και θα αλλάξουν εντελώς εργασιακό καθεστώς…