Συνεχίζεται ο εμφύλιος στα συνδικάτα – Μπάχαλο με την προκήρυξη απεργίας

Ο εμφύλιος σπαραγμός των συνδικάτων καλά κρατεί. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έθεσε σε διαβούλευση πριν από μία εβδομάδα το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει σωρεία αντεργατικών μέτρων, που αλλάζουν ακόμα και τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, οι εκπρόσωποί τους σπαράζονται από μικροκομματικές έριδες και λεκτικές αντεγκλήσεις!

Του Χάρη Δημητρίου

Μπορεί να έχει προγραμματιστεί Γενική Απεργία για την ερχόμενη Τρίτη, αλλά για μια ακόμα φορά το συνδικαλιστικό κίνημα θα συμμετάσχει βαθιά διχασμένο και διαιρεμένο. Μάλιστα, είναι πιθανό να υπάρξουν σωματεία που με δική τους πρωτοβουλία θα απεργήσουν μία ημέρα μετά, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου…

Η διορισμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ, με επίσημη χθεσινή ανακοίνωση κάνει λόγο για «σταλινική – κομματική μαφία, που απειλεί και τρομοκρατεί συνδικαλιστικά στελέχη». Η Συνομοσπονδία αναφέρεται σε διαμάχες που έλαβαν χώρα σε διάφορα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες με στόχο να υπάρξει ο καλύτερος συντονισμός της απεργίας.

Στον αντίποδα το ΠΑΜΕ με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις καταγγέλλει από την πλευρά του την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ότι προσπαθεί να τορπιλίσει την απεργιακή κινητοποίηση… Γίνεται λόγος για «μαφιόζικες μεθόδους και εκβιασμούς», με τους οποίους η ηγετική ομάδα της Συνομοσπονδίας στοχεύει στην πρακτική ακύρωση της απεργίας, ακόμα και στη μετάθεση της ημερομηνίας που θα πραγματοποιηθεί.

Μέσα σε όλο αυτό το νοσηρό κλίμα, εμφανίζεται και η συνδικαλιστική παράταξη «Ενωμένοι Εργαζόμενοι», που δηλώνει ότι είναι εκπρόσωπος περισσότερων από 100 πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Με ξεχωριστή ανακοίνωση η συγκεκριμένη παράταξη καλεί στην προκήρυξη απεργίας, μια μέρα μετά την προγραμματισμένη, δηλαδή, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου…

Υπενθυμίζεται ότι για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, έχουν ανακοινώσει ότι θα απεργήσουν η ΑΔΕΔΥ (δημόσιος τομέας), το ΕΚΑ (ιδιωτικός τομέας) και το ΠΑΜΕ.