ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και αναστολές συμβάσεων: Εφαρμογή σε εργαζόμενους με πρόσληψη έως τις 31 Ιανουαρίου 2021

Για το Μάρτιο οι επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα να εντάξουν εργαζόμενους στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ή να τους θέσουν σε αναστολή σύμβασης, ακόμα κι αν προσελήφθησαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Πρόκειται για το μηχανισμό που με μείωση αποδοχών έως 20% για τους εργαζόμενους, λειτουργεί (υποτίθεται) αποτρεπτικά προς τις επιχειρήσεις για να προβούν σε απολύσεις. Η σχετική τροπολογία ψηφίστηκε χτες στη Βουλή και ουσιαστικά, δίνει το δικαίωμα της επέκτασης της διαδικασίας και για τον επόμενο μήνα. Απομένει η έκδοση ακόμα μίας Υπουργικής Απόφασης που θα διατηρεί τα κριτήρια που ισχύουν για ένταξη των επιχειρήσεων στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Βασικό κριτήριο είναι ο έλεγχος του τζίρου έως και τέσσερις μήνες πριν η εταιρία αποφασίσει να κάνει χρήση του μέτρου. Άρα μιας και μιλάμε για το μήνα Μάρτιο, ο έλεγχος του τζίρου θα αφορά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι ο τζίρος αυτής της περιόδου θα πρέπει να υπολείπεται έως 20%, συγκριτικά με τον τζίρο της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Ειδικά για τις αναστολές συμβάσεων, τονίζεται στη σχετική τροπολογία ότι διαρκούν, όσο και η αναστολή λειτουργίας της αντίστοιχης επιχείρησης ή υποκαταστήματος λόγω του κορονοϊού ή ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται από αυτόν. Το χρονικό όριο της εφαρμογής του μέτρου μετατίθεται για την 31η Μαρτίου 2021.

Μένει να αποσαφηνιστεί εάν θα υπάρξουν ειδικά κριτήρια ένταξης, σε επιχειρήσεις που εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Τέλος, ισχύει η υποχρέωση της προαναγγελίας των αναστολών, ένα μέτρο που εφαρμόστηκε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου, προγραμματίζεται και η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ που αφορά το μήνα Φεβρουάριο.