Σφοδρή επίθεση της ΟΕΝΓΕ στην ΑΔΕΔΥ: Μνημείο κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού

Δριμύτατη επίθεση στην ΑΔΕΔΥ, η οποία δεν προκήρυξε απεργία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, εξαπέλυσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σε χτεσινή απόφασή του το Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ, αφού περιγράφει τις αντεργατικές προβλέψεις που πέρασαν, τονίζει ότι «θεωρεί απαράδεκτη τη στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ να μην κηρύξει απεργία παρά το γεγονός ότι τα αιτήματα με βάση τα οποία προκηρύχθηκε η απεργία είναι “ζωής και θανάτου” για όλους τους εργαζόμενους. Η στάση της αποτελεί μνημείο κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και την καταδικάζουμε απερίφραστα. Διευκόλυνε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των τραπεζών, να προχωράνε απρόσκοπτα στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας, να έχουν εργαζόμενους σκυφτούς και υπάκουους στην πολιτική που μεγαλώνει τα κέρδη τους».

«Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε κάθε έναν που θα προσπαθήσει να βάλει πλάτη στην υλοποίηση της απεργοκτόνας ρύθμισης, ότι θα σταθούμε απέναντι σε συνδικαλιστικές ηγεσίες, που θα προσπαθήσουν με κάθε πρόσχημα να μας κάνουν κυβερνητικούς συνοδοιπόρους», επισημαίνεται στην απόφαση της ΟΕΝΓΕ.