Τέλος το ελεγκτικό επίδομα στο ΣΕΠΕ

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει το ελεγκτικό επίδομα που λάμβαναν οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ. Όχι μόνο δεν αυξήθηκε στα 500 ευρώ το μήνα, όπως ήταν η αρχική διαρροή, αλλά προετοιμάζεται η κατάργησή του.

Του Χάρη Δημητρίου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κατάργηση του συγκεκριμένου επιδόματος προκύπτει ως αποτέλεσμα του προεκλογικού χαρακτήρα που είχε η θεσμοθέτησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι πρόκειται για άλλο ένα μέτρο που θα προκαλέσει περαιτέρω υποβάθμιση στον ελεγκτικό μηχανισμό που είχε τεθεί σε πλήρη ισχύ στο ΣΕΠΕ κατά τα προηγούμενα έτη.

Υπενθυμίζεται ότι το ελεγκτικό επίδομα θεσμοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και ανερχόταν στο ποσό των 50 ευρώ την ημέρα και έως τα 300 ευρώ, κατ’ ανώτατο όριο.

Είχε προηγηθεί η κατάργηση της θέσης του Ειδικού Γραμματέα στο ΣΕΠΕ και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του Σώματος, απευθείας στον εκάστοτε ΓΓ Εργασίας.

Μετά την γενική κατακραυγή που υπήρξε γι’ αυτή την πρωτοβουλία, το υπουργείο Εργασίας μίλησε για προσπάθεια «αποκομματικοποίησης» του κράτους και γι’ αυτό έγινε η συγκεκριμένη επιλογή. Μόνο που και η θέση του Γενικού Γραμματέα είναι επιλογή της εκάστοτε κυβέρνησης, όπως επίσης και των Γενικών Διευθυντών που προκύπτουν από εκπροσώπους του Δημοσίου.