Την καταβολή 13ου και 14ου μισθού σε εργαζόμενους αποφάσισε ο δήμος Πάτρας!

Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων

Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια και αναλύσεις όταν οι αποφάσεις αποδεικνύουν (με πράξεις!) την πολιτική βούληση και την πολιτική πλευρά στην οποία επιλέγει να σταθεί μια δημοτική αρχή.

Ο λόγος για το δήμο Πάτρας ο οποίος για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού.

Με απόφαση, λοιπόν, που έλαβε την Τετάρτη 22 Μάη το Δ.Σ. της Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) θα καταβληθεί στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ ο 13ος και 14ος μισθός για το χρονικό διάστημα από το 2013 έως το 2018.

«Η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ και συνολικά η Δημοτική Αρχή, ήταν στο πλευρό των εργαζομένων όταν τον Οκτώβριο του 2018, στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, προχώρησε σε ένδικα μέτρα γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής του 13ου και 14ου μισθού τους που είχαν εκδοθεί μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Σήμερα, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ειρηνοδικείου, με την οποία γίνεται δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού. Αυτή η απόφαση είναι η συνέχεια αυτής που πήρε η ΔΕΥΑΠ (4/26-1-2016), με την οποία υπάρχει πρόβλεψη και δέσμευση των σχετικών κονδυλίων στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΠ. Με βάση τη σημερινή απόφαση του Δ.Σ., εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, για τις σχετικές ενέργειε»ς.

«Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν εργαζόμενους στον Δήμο Πατρέων και τους Οργανισμούς του. Η Δημοτική Αρχή έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, διεκδικώντας από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις την επαναφορά και την αντίστοιχη χρηματοδότηση», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.