Την Παρασκευή η δίκη 35 στελεχών της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις του 2011!

Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, δικάζονται στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τα 35 μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την κατηγορία της… ρύπανσης περιβάλλοντος, η οποία κατά το κατηγορητήριο προκλήθηκε εξαιτίας των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ το 2011!

Την ίδια μέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί «τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και κάθε πολίτη, που αισθάνεται αλληλέγγυος στον αγώνα μας ενάντια στα μνημόνια και στις ολέθριες συνέπειές τους, να συμμετέχουν σε συγκέντρωση συμπαράστασης και σλληλεγγύης, που θα γίνει στις 9:00 το πρωί, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων-Κτίριο 9».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «Μετά από έξι χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και οι πρόθυμοι υποστηρικτές τους συντηρούν δικαστικές υποθέσεις σε βάρος Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποδεικνύοντας ότι η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα ακόμα μέσο καταστολής και αποτροπής νέων κινητοποιήσεων στο μέλλον.

Στις 10 Νοεμβρίου 2017 μετά από οκτώ αναβολές, τα Μέλη του 35μελους Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ του 2011, δικάζονται ενώπιον του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την κατηγορία της… ρύπανσης του περιβάλλοντος, που φέρεται να προκλήθηκε εξαιτίας των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ που έγιναν τον Νοέμβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων, που έφτασαν μέχρι και 60% και στις απολύσεις συναδέλφων μέσω της διαθεσιμότητας, σε εφαρμογή των μνημονίων, που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ»!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «κατηγορούνται διότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχαν μαζικά στις κινητοποιήσεις, παλεύοντας να διασφαλίσουν το μέλλον των ιδίων και των οικογενειών τους, που πλήττονταν βάναυσα από τις επιλογές της κυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών. Στα χρόνια των μνημονίων, το “σύστημα”, που στηρίζει την εφαρμογή μίας πολιτικής, που στόχο έχει την εξαθλίωση των πολιτών, την βάναυση καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ισοπέδωση των μισθών και των συντάξεων, συνεχίζει στην ίδια γραμμή με ακόμη μεγαλύτερο θράσος, αλαζονεία, έπαρση και αδιαφορία για τις ανθρώπινες ζωές».

Επίσης, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «η ΠΟΕ-ΟΤΑ γίνεται καθημερινά μάρτυρας αυταρχικών και αντεργατικών συμπεριφορών, όχι μόνο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και από Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Διευθυντές Υπηρεσιών. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις η κατάσταση ξεφεύγει με την εκδήλωση βίαιων ενεργειών και προπηλακισμών σε βάρος εκπροσώπων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό όμως που ξεχνούν όσοι επιχειρούν να πλήξουν τους εργαζόμενους με οποιοδήποτε τρόπο είναι, ότι κανένας εργαζόμενος την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνος του. Είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, ισχυροί και έτοιμοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις και την τρομοκρατία, που εξαπολύεται εις βάρος μας. Απατώνται όσοι νομίζουν πως η επιχειρούμενη ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεών μας θα οδηγήσει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε παραίτηση από τους αγώνες τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, που εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία, εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά, επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα και στοχεύουν στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής Περιουσίας στους δανειστές».

«Το μήνυμα που στέλνουμε», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «είναι πως δεν υποκύψαμε ποτέ και δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς, στις απειλές και στην τρομοκρατία, από οπουδήποτε και εάν προέρχονται. Θα συνεχίσουμε αμείωτους τους μαζικούς αγώνες μας, μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα και να αποκτήσουν πάλι οι πολίτες (άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι) ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Και στον αγώνα μας αυτό, καλούμε κάθε υγιές κομμάτι της κοινωνίας, κάθε πολίτη ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων, κοινωνικής θέσεως, οικονομικής κατάστασης, επιπέδου μόρφωσης ή επαγγέλματος, να συμπράξει και να συμπαραταχτεί, μέχρι την τελική δικαίωση».

Τέλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, «τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και κάθε πολίτη, που αισθάνεται αλληλέγγυος στον αγώνα μας ενάντια στα μνημόνια και στις ολέθριες συνέπειές τους, να συμμετέχουν σε Συγκέντρωση Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης, που θα γίνει στις 9:00 το πρωί, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων-Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών-Κτίριο 9».

Τα 35 μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που κατηγορούνται για… ρύπανση του περιβάλλοντος κατά τις κινητοποιήσεις του κλάδου το Νοέμβριο του 2011 ενάντια στην εξαθλίωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι οι: Μπαλασόπουλος Θεμιστοκλής, Σουλούκος Σωτήρης, Ντανάση Κερασία, Μοναστηρίδης Μηνάς, Κούνας Γεώργιος, Κρέτσης Νικόλαος, Ρετζέπης Γεώργιος, Ταταρίδης Δημήτρης, Καραβιώτης Θωμάς, Μπιζάς Θωμάς, Κυριακοπούλου Αναστασία, Κασίδης Κωνσταντίνος, Πολυζώης Σπυρίδων, Φονταράς Μιχάλης, Τράκας Νικόλαος, Αδαμόπουλος Νικόλαος, Τσούνης Ιωάννης, Σαρτζετάκης Ευτύχης, Γαλανόπουλος Δημήτριος, Χαρίσης Γεώργιος, Παπαδούδης Γεώργιος, Καραγιαννάκης Θωμάς, Πολυμερόπουλος Βασίλειος, Κορκολής Γεώργιος, Κουρής Αλέξανδρος, Κυριακίδης Αναστάσιος, Χρυσαφίδης Ευστράτιος, Μιχελάκης Ευτύχης, Πατσουράκη Ηλέκτρα, Καταχανάς Γεώργιος, Τριανταφύλλου Ζήσης, Πετρόπουλος Βασίλειος, Γεωργιάδης Δημήτρης, Κουκουμά Μαρία και Μαραντζίδης Φώτιος.