Την Παρασκευή πληρώνεται η «πρώτη φουρνιά» με τα χρωστούμενα από την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού

Η «πρώτη φουρνιά» εργαζομένων που, αν και βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης τον Μάιο, ακόμα δεν έχουν δει «το χρώμα του χρήματος», θα πληρωθεί αύριο, Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Πρόκειται για 7.551 εργαζόμενους οι οποίοι, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, θα μοιραστούν το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ. Εάν ήταν στη β’ φάση της αναστολής συμβάσεων, όλο το μήνα, τότε θα λάβουν ως αποζημίωση το ποσό των 534 ευρώ.

Όσοι όμως επανατοποθετήθηκαν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης για ένα μέρος του Μαΐου, τότε θα λάβουν αντίστοιχα, ένα μέρος από την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού.

Απομένει βέβαια να… τακτοποιηθούν οικονομικά άλλοι περίπου 16.000 δικαιούχοι, καθώς συνολικά δεν πληρώθηκαν την αποζημίωση του Μαΐου, πάνω από 23.000 εργαζόμενοι. Για τους εναπομείναντες, ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί. Όμως σε σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας παρέχεται το δικαίωμα να επανυποβληθούν αιτήσεις από τις επιχειρήσεις, από σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 3 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι εντός του επόμενου μήνα, πρέπει να γίνουν και οι υπόλοιπες καταβολές.

Το ίδιο ισχύει και για τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, που έχουν λαμβάνειν ακόμα τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, άρα είναι απλήρωτοι πάνω από τρεις μήνες…

Ταυτόχρονα για όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης και τον Ιούνιο, η διαδικασία υποβολής σχετικής αίτησης θα «τρέξει» από 7 έως 31 Ιουλίου. Μένει να αποσαφηνιστεί, όμως, από το υπουργείο Εργασίας, σε ποιες ημερομηνίες θα λάβουν και οι εν λόγω εργαζόμενοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού.