Το ΕΚΑ στο πλευρό των εργαζομένων της PDServices η οποία πέρασε στην ICAP

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) με ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα «των συναδέλφων εργαζομένων της PDServices ενάντια στα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς να τους ξεφορτωθεί, ύστερα από την πώληση της εν λόγω θυγατρικής εταιρείας στην ICAP».

Όπως υπογραμμίζει το ΕΚΑ στην ανακοίνωσή του, «η πώληση αυτή σηματοδοτεί την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων για τους 300 και πλέον εργαζόμενους, οι οποίοι χωρίς καμία ενημέρωση ή δέσμευση, εν μία νυκτί, βρέθηκαν από την Τράπεζα σε νέο εργοδότη, χωρίς να ξέρουν ποιο θα είναι το νέο εργασιακό τους καθεστώς».

Το ΕΚΑ «στηρίζει τους συναδέλφους και το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, που μετά από αίτημά του θα πραγματοποιηθεί τριμερής σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, τη Δευτέρα 25/6 στις 10.30, με την Τράπεζα Πειραιώς και την PDServices. Στηρίζει, επίσης, τη στάση εργασίας την ημέρα διεξαγωγής της τριμερούς, από τις 08.00 έως τις 12.00, ώστε να παραστούν και οι εργαζόμενοι της PDServices σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στις 10.00».