Το μπάχαλο συνεχίζεται – Η ΓΣΕΕ τώρα προτείνει απεργία στις 2 Οκτωβρίου!

Νέα πρόταση για απεργία στις 2 Οκτωβρίου κατέθεσε προς τα Συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες η ΓΣΕΕ. Επιτείνοντας το μπάχαλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, η Συνομοσπονδία, εκτίμησε ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος να γίνει απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου και πρότεινε τη μετάθεσή της κατά μία εβδομάδα.

Αιτία, το γεγονός ότι δεν πρόκειται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο να εισέλθει στη Βουλή με τη λογική του επείγοντος ή ακόμα χειρότερα, του κατεπείγοντος και έτσι θα ψηφιστεί προς τα μέσα Οκτωβρίου. Άρα, η πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης στα τέλη Σεπτεμβρίου μοιάζει με πρόωρη ενέργεια.

Όμως, υπενθυμίζεται ότι ήδη η ΑΔΕΔΥ (δημόσιος τομέας) και μια σειρά από Εργατικά Κέντρα ανά την Ελλάδα (Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Ιωαννίνων), αλλά και μεγάλες Ομοσπονδίες (πχ ΟΙΥΕ, ΕΡΤ), έχουν ήδη αποφασίσει να πραγματοποιήσουν απεργιακή κινητοποίηση, την ερχόμενη Τρίτη, στις 24 Σεπτεμβρίου.

Συνεπώς, είναι προφανές ότι δημιουργείται σκηνικό που υποδηλώνει αδυναμία εύρεσης «κοινού τόπου» για μαζικές αντιδράσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ως εκ τούτου, μοιάζει δύσκολο να επιτευχθεί η μαζική συμμετοχή στην επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση, με τέτοιο μπέρδεμα ανάμεσα στα συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις…

Διαβάστε και: Συνεχίζεται ο εμφύλιος στα συνδικάτα – Μπάχαλο με την προκήρυξη απεργίας