Τράπεζα Πειραιώς: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τις 24 απολύσεις – παραμένει το αδιέξοδο

Εβδομάδα νέων κινητοποιήσεων είναι αυτή που ξεκινά σήμερα για την Τράπεζα Πειραιώς. Η ΟΤΟΕ, ενόψει της τρίτης κατά σειρά τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της, στο πλαίσιο της άσκησης της μέγιστης δυνατής πίεσης, για να ανακληθούν οι 24 απολύσεις που έχει πραγματοποιήσει η διοίκηση της Τράπεζας.

Του Χάρη Δημητρίου

Έτσι, αποφασίστηκε να διεξαχθεί τετράωρη στάση εργασίας, αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, από την έναρξη του ωραρίου, στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, στο κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας (Βασιλίσσης Σοφίας 94 και Κερασούντος 1α).

Πλέον γίνεται επίσημα λόγος για καθημερινές κινητοποιήσεις που θα ανακοινώνονται από την Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων.

Πάντως, έως τώρα, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς όχι μόνο δεν φαίνεται να «βάζει νερό στο κρασί της», όχι μόνο δηλαδή δεν ανακαλεί τις 24 απολύσεις, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει με νέες απομακρύνσεις! Στην τελευταία τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση, που απέβη άκαρπη, οι εκπρόσωποι της διοίκησης της Τράπεζας, υπονόησαν ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν για το σύνολο των 145 εργαζομένων, που αρνήθηκαν να μεταφερθούν στην Intrum Hellas…

Το… πολεμικό σκηνικό στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων γίνεται ακόμα χειρότερο, αφού ο εκπρόσωποι της εργοδοσίας, έβαλαν στην «πρώτη γραμμή» για μελλοντικές απολύσεις, άλλους 250 εργαζόμενους, οι οποίοι σήμερα απασχολούνται στην Intrum με σύμβαση δανεισμού.

Είναι προφανές ότι εάν γίνουν πράξη οι επιθυμίες της Διοίκησης, τότε θα οδηγηθούν στην ανεργία, 395 εργαζόμενοι, γεγονός που η ΟΤΟΕ δεν πρόκειται να αποδεχθεί. Ήδη έχει καταγγείλει τη διοίκηση της Τράπεζας ότι οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο, αποκλειστικά με δική της ευθύνη…