Τρία χρόνια απλήρωτοι οι 2.000 εργαζόμενοι στην πρόληψη λαθροϋλοτομίας!

Πανελλαδική στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στο Πράσινο Ταμείο, το αμέσως προσεχές διάστημα αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας (ΟΣΑΕΔΕ), με αίτημα την πληρωμή των δεδουλευμένων που δεν έχουν καταβληθεί εδώ και τρία χρόνια σε περίπου δυο χιλιάδες εργαζόμενους στο ειδικό πρόγραμμα πρόληψης λαθροϋλοτομίας.

Επίσης κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας έγινε ενημέρωση και αποτίμηση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων βάση του νόμου 4369/16, με ιδιαίτερες αναφορές στην απεργία-αποχή που καταγράφηκε στις επτά Αποκεντρωμένες διοικήσεις και στο δημόσιο γενικότερα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «μπορεί να μην υπήρξε ομοιογένεια σε όλα τα ποσοστά άλλα είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις στις ΑΔ Αιγαίου με ποσοστά πάνω από 90% και Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας με 70%. Σαν Δ.Σ. κρίνουμε πολύ θετική την στάση της πλειοψηφίας των συναδέλφων και λέμε ότι στον αγώνα για ένα δημόσιο τομέα υπερασπιστή των κοινωνικών αναγκών, δεν περισσεύει κανείς. Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους συναδέλφους να αναθεωρήσουν την στάση τους και να σταθούν δίπλα μας. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και είναι σίγουρο ότι ενωμένοι μαζί με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους μπορούμε να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια».

Εκτενείς ήταν οι αναφορές κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ και στην υπερβολική μείωση των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα και άλλων κατηγοριών που επιτέλους μετά από 3 χρόνια δικαιώνονται, με την καταβολή και των αναδρομικών τους το επόμενο διάστημα. «Μια δικαίωση που ήρθε με την συνεισφορά και την μακροχρόνια προσπάθεια της Ομοσπονδίας, όλα τα προηγούμενα χρόνια, που έβαζε το θέμα ακούραστα. Η δικαίωση αυτή είναι μια τρανταχτή απόδειξη των συλλογικών δυνατοτήτων που έχουμε όταν αγωνιζόμαστε με στόχους, στρατηγική και οργάνωση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η ηττοπάθεια στους εργαζόμενους, κανένας μόνος του στην κρίση, δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις, η μόνη λύση που φέρνει σταθερά αποτελέσματα είναι ο συλλογικός αγώνας».