Τριμερής στο υπ. Εργασίας για τη συγχώνευση STAR και ALPHA

Την Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018, στις 10:30 π.μ. στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Νεφελούδη, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ των οργανώσεων των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, με αφορμή την επικείμενη συγχώνευση των τηλεοπτικών σταθμών STAR και ALPHA με αντικείμενο συζήτησης την προστασία των εργασιακών σχέσεων όσων εργάζονται στα δύο κανάλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τριμερή ζήτησαν από την προηγούμενη Πέμπτη, 24 Μαΐου, τα σωματεία του Τύπου, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή τους ότι «τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, ενόψει της προωθούμενης από τις ιδιοκτήτριες εταιρίες συνεργασίας των τηλεοπτικών σταθμών STAR CHANNEL και ALPHA TV με άγνωστους όρους, ζήτησαν να οριστεί αμέσως τριμερής συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων, των εκπροσώπων των εργοδοτών και της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν να ενημερωθούν για τους όρους της συνένωσης των δύο σταθμών και να υπάρξει εποικοδομητική συζήτηση, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων συναδέλφων στους ως άνω σταθμούς, ώστε η συγχώνευση να μην επιφέρει σε καμία περίπτωση βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές τους σχέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις των ρυθμιστικών αρχών η διαδικασία αυτή δεν είναι σύννομη».