Τριπλασιασμός ανθρώπινου δυναμικού για τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη

Με σημαντικές επενδύσεις και γενναία αύξηση του προσωπικού, τα τελευταία τριάμισι χρόνια, απάντησαν στην παρατεταμένη ύφεση οι δύο ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες Uni-Pharma και Intermed.

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), τον οποίο συναποτελούν οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & Intermed, καθώς και η εμπορική εταιρεία Pharmabelle με έδρα την Κύπρο, με επικεφαλής τις Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη, τριπλασίασε το δυναμικό του κατά 150 θέσεις εργασίας, φθάνοντας τα 470 άτομα, εκ των οποίων 60% ανώτατου μορφωτικού επιπέδου. Το κονδύλι των επενδύσεων μόνο για την UNI-PHARMA την τελευταία εξαετία, ξεπέρασε τα 64 εκατ. ευρώ, ενώ στο πλάνο επενδύσεων για το διάστημα 2018-2020 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Με τρία πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, ο ΟΦΕΤ καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάπτυξης. Ο τζίρος της UNI-PHARMA ανήλθε το 2017 σε 55 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της Intermed έφτασε τα  22 εκατ. ευρώ, με το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών να αφορά εξαγωγές, δείγμα της έντονης εξωστρέφειας του Ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα προϊόντα UNI- PHARMA & Intermed βρίσκονται σε 53 χώρες του κόσμου.

«Εμείς αποδείξαμε στην πράξη ότι η Ελλάδα παράγει» ανέφερε σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο βιοκλιματικό εργοστάσιο της UNI-PHARMA στην Κάτω Κηφισιά, η Ιουλία Τσέτη – CEO της εταιρείας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Μίλησε για την ανάγκη να σταματήσει η φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι η βιομηχανία μπορεί να συμβάλει σε αυτό. «Παραμένουμε στον τόπο μας, επενδύουμε και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό» σημείωσε. Τόνισε ακόμη ότι 20% του τζίρου κατευθύνεται σε έρευνα και ανάπτυξη και ότι στόχος του Ομίλου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με βασικό έμβλημα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Γι’ αυτό, όπως είπε, παρότι τα εργοστάσια είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, εν τούτοις, το σύνθημα της διοίκησης είναι: «Ο άνθρωπος δεν καταργείται». Άλλωστε -πρόσθεσε- στρατηγική επιλογή της εταιρείας είναι η δημιουργία συνεχώς νέων θέσεων εργασίας, παράλληλα με την ηθική, την υπευθυνότητα, την αριστεία και την καινοτομία, επιλογές στις οποίες η εταιρεία είναι προσανατολισμένη από την ίδρυσή της από τον αείμνηστο Κλέωνα Τσέτη.