Υπάλληλοι ΟΑΕΔ: Μέτρα για να μην ταλαιπωρηθούν και φέτος οι εποχικά απασχολούμενοι

Την άμεση λήψη μέτρων ζητά η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ προκειμένου να αποφευχθεί η άδικη ταλαιπωρία ανέργων και υπαλλήλων του Οργανισμού το επόμενο διάστημα, ταλαιπωρία που έχει εποχικά χαρακτηριστικά όπως και… η εποχική απασχόληση. Το πρόβλημα ανακύπτει κάθε χρόνο με τη μαζική εγγραφή ξενοδοχοϋπαλλήλων κατά την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ με επιστολή της προς τη διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, ζητά να αναληφθεί δράση ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Η Ομοσπονδία αναφέρεται στην περσινή κατάσταση όπου έλειπε από τα ΚΠΑ ακόμη και το χαρτί για τις φωτοτυπίες και προτείνει στη Διοίκηση να μεριμνήσει για την «άμεση και κατά προτεραιότητα υλοποίηση αιτημάτων προμηθειών στα ΚΠΑ αιχμής» αλλά και για την αποφυγή βλαβών στον ήδη «ταλαιπωρημένο και παρωχημένο» εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες, ειδικά σε ΚΠΑ με αυξημένο φόρτο.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι εφόσον είναι γνωστές οι υπηρεσίες που θα υποδεχθούν μαζικά τους ξενοδοχοϋπαλλήλους (που θα θέλουν να λάβουν το επίδομα ανεργίας) και είναι επίσης γνωστά και τα προβλήματα υποστελέχωσης, κρίνεται απαραίτητη μια έγκαιρη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόσπαση κατά το διάστημα αιχμής από άλλες υπηρεσίες, έτσι ώστε τα προβλήματα να περιοριστούν. Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία ζητά όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν στα ΚΠΑ αιχμής να απαλλαγούν από την υποχρέωση διεξαγωγής ελέγχων, αλλά και να στηριχθούν και επιβραβευθούν οι υπάλληλοι που αναλαμβάνουν αυτή την υπερβολική εποχική πίεση.

Φαινόμενα με διαπληκτισμούς, χειροδικίες και «εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές», δεν θα πρέπει να παρουσιαστούν φέτος, και σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία δεν προτίθεται να τα ανεχτεί, όπως σημειώνει στην επιστολή της.