Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΤΕ

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της Διοίκησης του Ομίλου, υπεγράφη, τελικά, χτες η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) στον ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, «με η νέα ΣΣΕ ο εισαγωγικός μισθός του νέου εργαζόμενου (πρόσληψη από 1/1/2015) διαμορφώνεται στα 793 ευρώ για το 2019, με αύξηση κατά 2% το 2018 και επιπλέον 3% το 2019. Για τους παλιούς εργαζόμενους (πρόσληψη μέχρι 31/12/2014) η αύξηση είναι 1% το 2018 και 0,5% το 2019 και διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας για όσο διαρκεί η Σύμβαση. Επίσης, προβλέπεται η ρήτρα επαναφοράς είτε με τη λήξη της Σύμβασης ή με καταγγελία των δύο μερών».

Επίσης, «εναρμονίζονται τα εκτός έδρας για παλιούς και νέους, καθώς και οι άδειες ασθενείας. Τέλος, διασφαλίζονται όλες οι προηγούμενες παροχές από το 1982 έως σήμερα που είχαν κατοχυρωθεί με Συλλογικές Συμβάσεις».

«Στους σημερινούς καιρούς όπου τίποτα δεν είναι δεδομένο όπως πολλοί θέλουν να παρουσιάζουν, η ΟΜΕ–ΟΤΕ για ακόμα μια φορά αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης να υπογράψει μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πρόκειται για μια σύμβαση με την οποία οι εργαζόμενοι κατοχυρώνουν βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις και βάζουν τις βάσεις για νέες διεκδικήσεις στο μέλλον με ρεαλισμό και αντικειμενικότητα, αντιλαμβανόμενοι τη σύγχρονη πραγματικότητα, ειδικότερα όπως αυτή διαμορφώνεται με το πέρασμα του πλειοψηφικού πακέτου στην DT, μετά και την πώληση του επιπλέον 5% του ΟΤΕ από το κράτος», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.