Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση στον κατώτατο μισθό

Εν μέσω αντεγκλήσεων, ειρωνικών αναφορών και καταγγελιών από την αντιπολίτευση ψηφίστηκε πριν λίγο στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, με την οποία επιταχύνεται η διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού.

Η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου κατά την εισήγηση της τροπολογίας σημείωσε ότι «η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος και η αύξηση των μισθών των μισθωτών όλης της χώρας αποτελεί την κεντρική πολιτική στόχευση αυτής της κυβέρνησης», χαρακτηρίζοντας τη σημερινή μέρα σημαντική «για τον κόσμο της εργασίας και την κυβέρνησή μας, γιατί σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της κορυφαίας δέσμευσης που αναλάβαμε απέναντι στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Από την πλευρά της Ν.Δ., ο Γιάννης Βρούτσης με αρκετή δόση ειρωνείας χαιρέτησε την «επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στη λογική« και σημείωσε πως αισθάνεται δικαιωμένος που η σημερινή κυβέρνηση φέρνει έναν νόμο που ο ίδιος προώθησε το 2013 ως υπουργός Εργασίας, αλλά τότε τον κατήγγειλε ως αντεργατικό».

Από την πλευρά του ΚΚΕ, το οποίο κατέθεσε ξανά στη Βουλή τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο Θανάσης Παφίλης μίλησε για υποκρισία της κυβέρνησης και προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού και των εργαζομένων, ενώ επεσήμανε ότι τα στελέχη της σημερινής συγκυβέρνησης όταν ήταν αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση του «νόμου Βρούτση» στη Βουλή επί διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τον χαρακτήριζαν ως αντιδημοκρατικό και αυταρχικό που δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και τον καταψήφισαν. «Αυτόν τον νόμο, θέτει σήμερα σε ισχύ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πλέον θα λέγεται «νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου»», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παφίλης.

Βολές για την τροπολογία δέχτηκε η κυβέρνηση και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ), η οποία, επίσης, κατέθεσε δική της τροπολογία.