Υπογράφονται οι αποφάσεις του υπ. Εργασίας για τους πυρόπληκτους – Τροπολογία για επίδομα ανεργία

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπογράφει σήμερα όλες τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις για την ενεργοποίηση των παροχών προς τους πληγέντες από την πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για τα βοηθήματα που δεν θα δοθούν αυτοματοποιημένα, όπως οι ρυθμίσεις εισφορών και δόσεων, το επίδομα ανεργίας, και η εφάπαξ ενίσχυση στους ανέργους, οι δικαιούχοι μπορούν ήδη να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και του ΕΦΚΑ.

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι οι διπλές συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 20 Αυγούστου.

Επιπλέον, ο ΕΦΚΑ έχει ανοίξει ήδη τηλεφωνική γραμμή που εξυπηρετεί σε προτεραιότητα τους πληγέντες στον τηλεφωνικό αριθμό 1555, στον οποίο μπορούν να καλούν για οποιαδήποτε πληροφορία αφορά ασφαλιστικές ρυθμίσεις και παροχές.

Τροπολογία για το επίδομα ανεργίας

Εν τω μεταξύ κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις», για την επιδότηση ανεργίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές της 23ης και της 24ης Ιουλίου 2018.

Με την τροπολογία προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Περιφέρεια Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 και κατέστησαν εξ αυτού του λόγου άνεργοι, εφόσον δεν πληρούν τις προϋποθέσεις επιδότησης ανέργων, του άρθρου 4 του ν. 1545/1985, δικαιούνται κατ’ εξαίρεση να λάβουν την ελάχιστη διάρκεια τακτικής επιδότησης των κοινών ανέργων.