Υπ. Εργασίας: Γιατί η ΝΔ καλύπτει τον εργοδότη που είχε αδήλωτη εργαζόμενη;

Σε καταγγελία ότι η ΝΔ καλύπτει τον εργοδότη από τη Χίο, Κωνσταντίνο Τρομπούκη, ο οποίος βρέθηκε να απασχολεί αδήλωτη εργαζόμενη, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.

Ο συγκεκριμένος εργοδότης, που είναι στέλεχος της ΝΔ στο νησί, σε έλεγχο που έγινε από κλιμάκιο του ΣΕΠΕ την περασμένη Παρασκευή, 14 Ιουνίου, επιτέθηκε και έβρισε Επιθεωρητή Εργασίας. Μάλιστα γίνεται λόγος για παρεμπόδιση του ελέγχου, αφού ο κ. Τρομπούκης φαίνεται να επιτέθηκε στον Επιθεωρητή με βρισιές, απειλές, ενώ του εκσφενδόνισε και κάποιο αντικείμενο! Αποτέλεσμα του επεισοδίου ήταν να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά, σε βάρος του κ. Τρομπούκη, από τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ, Πάνο Κορφιάτη.

Το υπουργείο Εργασίας, χαρακτηρίζει με επίσημη ανακοίνωση «πρόκληση που ένας εργοδότης που απασχολεί αδήλωτη εργαζόμενη, παρεμποδίζει έλεγχο του ΣΕΠΕ, υβρίζει και επιτίθεται σε Επιθεωρητή Εργασίας, να έχει την απαίτηση να είναι υπεράνω του νόμου και επιπλέον να επιχειρεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη».

Όσα ο κ. Τρομπούκης ισχυρίζεται σε δήλωσή του, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας «δεν αναιρούν το γεγονός ότι απασχολούσε αδήλωτη εργαζόμενη και δεν μπορούν να κρύψουν ότι επιτέθηκε στον Επιθεωρητή του ΣΕΠΕ με βρισιές, απειλές και εκσφενδονίζοντας αντικείμενο, συμπεριφορά που προφανώς παρεμπόδισε τον έλεγχο. Ο ισχυρισμός δε του κ. Τρομπούκη ότι η εν λόγω εργαζόμενη ήταν ασφαλισμένη με εργόσημο είναι εντελώς αβάσιμος και δεν αποδεικνύει τίποτα, αφού η ασφάλιση με εργόσημο προβλέπεται μόνο για οικιακή εργασία, ενώ το εργόσημο που επικαλείται εκδόθηκε μετά τη χρονική στιγμή του ελέγχου.»