Υπ. Εργασίας: Στήριξη εργαζομένων στον τουρισμό ελέω… Thomas Cook

Προσπάθεια να προλάβει τις εξελίξεις και να στηρίξει τους εργαζόμενους στον τουρισμό, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά, λόγω της κατάρρευσης του ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook, καταβάλλει η κυβέρνηση.

Του Χάρη Δημητρίου

Για το λόγο αυτό, αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες των υπουργείων Τουρισμού και Εργασίας. Στόχος είναι να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, ώστε εάν προκύψουν και στη χώρα μας ανάλογες δυσάρεστες επιδράσεις από το «λουκέτο» της Thomas Cook, να υπάρξει η μέγιστη δυνατή στήριξη προς τους εργαζόμενους.

Είχε προηγηθεί χθεσινό υπόμνημα που απέστειλε το Συνδικάτο του κλάδου προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και σήμανε… αφύπνιση στις αρμόδιες υπηρεσίες. Εκεί γινόταν συγκεκριμένη αναφορά για 640 εργαζόμενους σε τέσσερα ξενοδοχεία, τα οποία είχαν άμεση συνεργασία με τον ταξιδιωτικό κολοσσό που κατέρρευσε και τώρα βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση. Πρόκειται για δύο ξενοδοχεία στη Ρόδο, ένα στην Κω και ένα στην Κρήτη. Επίσης, σημειωνόταν στο ίδιο υπόμνημα με έμφαση, ότι συνολικά ανά την επικράτεια, ανέρχονται σε 48 τα ξενοδοχεία που σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με την Thomas Cook. Συνεπώς, ο αριθμός των εργαζομένων που μπορεί να βρεθούν ξαφνικά είτε απλήρωτοι είτε άνεργοι, ίσως αυξηθεί σημαντικά…

Ήδη στο υπουργείο Εργασίας, επεξεργάζονται σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα μπορεί να δοθεί, γι’ αυτούς τους εργαζόμενους, παράταση για τη χορήγηση και για τη διάρκεια της επιδότησης ανεργίας. Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί από τον ΟΑΕΔ και το πρόσθετο βοήθημα των 1.000 ευρώ, ανά περίπτωση.