Υπ. Υγείας: Δεν απολύεται κανένας επικουρικός – Κανονικά η μισθοδοσία – Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Με μια εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας ενημερώνει τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ) ότι «καμία απολύτως απόλυση ή λύση σύμβασης επικουρικού προσωπικού δεν θα υπάρξει, ακόμα και εάν, συνεπεία παρατάσεων, η διάρκεια της σχετικής σύμβασης έχει υπερβεί τους 24 μήνες», ενώ τονίζεται ότι «η καταβολή των αποδοχών γίνεται κανονικά, χωρίς να χρειάζεται η προηγούμενη θεώρηση των αντίστοιχων ενταλμάτων πληρωμής».

Με την εν λόγω εγκύκλιο το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να αντιμετωπίσει το μείζον ζήτημα που ξέσπασε χτες και αφορά τη δημοσίευση των αρνητικών αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τις οποίες οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων επικουρικών εργαζομένων σε νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες που υπερβαίνουν το 24μηνο θεωρούνται μη νόμιμες.

Οι αποφάσεις, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν σάλο, αφού εξαιτίας τους κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση, πολύ πριν τη λήξη της σύμβασής τους στις 31/12/2018, χιλιάδες επικουρικοί, ενώ ήδη ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσαν παναττική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. την Παρασκευή, 22 Ιουνίου, και συγκέντρωση στις 11.30 στο υπουργείο Υγείας.

Με την επείγουσα εγκύκλιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δίνει εντολή να μην γίνει καμιά απόλυση, να συνεχιστεί κανονικά η μισθοδοσία των επικουρικών, ενώ προαναγγέλλεται και «άμεση νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα διασφαλίζει τη συνέχιση των συμβάσεων και της εργασιακής σχέσης του επικουρικού προσωπικού».

Δείτε την επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας

20_IOYN_2018_EPIKOYRIKOI_ELEGKTIKO_SYNEDRIO