«Φρένο» στους εργοδότες οι αυξήσεις στις εισφορές για μερική απασχόληση

Το μέτρο της αύξησης κατά 10% στις εισφορές για υπερωρίες που αναγκάζονται να δουλέψουν όσοι απασχολούνται με όρους ευέλικτων μορφών εργασίας, εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στους «μπαταχτσήδες» εργοδότες και να περιορίσει κάπως την υποδηλωμένη απασχόληση.

Του Χάρη Δημητρίου

Ένα μέτρο που το υπουργείο Εργασίας έχει εντάξει στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και θεωρείται ότι θα βάλει τέλος στις συνθήκες «γαλέρας» που επικρατούν στη μερική απασχόληση, σε συγκεκριμένους κλάδους στη χώρα (πχ τουρισμός, επισιτισμός). Ο λόγος είναι ότι οι εργοδότες, αν συνεχίσουν να αναγκάζουν τους εργαζόμενους, να υπογράφουν συμβάσεις για 3-4 ώρες εργασίας ημερησίως, αλλά να δουλεύουν 10άωρα και 12άωρα, κινδυνεύουν να το πληρώσουν πολύ… ακριβά. Αξίζει να τονιστεί ότι προσαύξηση θα ορίζεται ακόμα και για τρεις ώρες απασχόληση!

Το πλαίσιο των αποδοχών στη μερική απασχόληση επιδρά θετικά σε πάνω από 400.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Εκτιμάται ότι θα προκύψουν αυξήσεις έως 10% στους εργαζόμενους, που οι εργοδότες θα συνεχίσουν την ίδια, απάνθρωπη τακτική. Εάν, μάλιστα, δεν συμμορφωθούν προς τις νέες διατάξεις, οι εργοδότες θα κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή με έλεγχο από το ΣΕΠΕ, που θα τους οδηγήσει σε τσουχτερό πρόστιμο και, τελικά, ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση στις εισφορές επιφέρει αναπόφευκτα και ανάλογη αύξηση στους μισθούς, δηλαδή στις αποδοχές των εργαζομένων με όρους μερικής απασχόλησης. Ειδικοί στην Κοινωνική Ασφάλιση εκτιμούν ότι αυτές οι αυξήσεις ανάλογα την περίπτωση, δηλαδή, ανάλογα με τις ώρες υπερωρίας που δουλεύει ο εργαζόμενος πέραν του θεσμοθετημένου τετραώρου, θα κυμαίνονται από τα 25 έως και τα 60 ευρώ το μήνα. Είναι ξεκάθαρο ότι για έναν εργοδότη που καταβάλλει μισθό κοντά στα 300 ευρώ το μήνα, μια τέτοια αύξηση καθιστά την επιλογή του μη συμφέρουσα…

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις σημερινές διατάξεις νόμου, οι αμοιβές για εργασία με όρους μερικής απασχόλησης προκύπτουν ως ποσοστό επί του κατώτατου μισθού, σε σχέση με τις δηλωμένες ώρες απασχόλησης. Με δεδομένο ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο οι κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα είναι 650 ευρώ μικτά, οι αμοιβές για τη μερική απασχόληση προκύπτουν ως μέρος αυτού του μισθού. Άρα, η όποια αύξηση επί αυτής της παγιωμένης κατάστασης, μάλλον θα προκαλέσει εμπόδια στους εργοδότες που ακολουθούν τη λογική της υπερεργασίας στην επιχείρησή τους…