Χωρίς μετρό αύριο το πρωί η Αθήνα – Στάση εργασίας του ΣΕΛΜΑ

Χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα αύριο, Τρίτη 7 Νοεμβρίου, το πρωί λόγω στάσης εργασίας που κήρυξε ο ΣΕΛΜΑ.

Το Σωματείο με την αυριανή στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, αντιδρά στην ένταξη της ΣΤΑΣΥ στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και σε ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ, «η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών με την ένταξή τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων όπως επικαιροποιήθηκε με τις δηλώσεις Τσακαλώτου με αναθεώρηση δαπανών, εξορθολογισμό προσωπικού, σύνδεση νέου κανονισμού εργασίας με το επιχειρησιακό πλάνο της διοίκησης του υπερταμείου δε μας αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Οι δηλώσεις Τσακαλώτου είναι το επιστέγασμα του χάους που δημιούργησαν το Υπουργείο Μεταφορών και οι διοικήσεις των φορέων με τις τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ανταλλακτικά και βασικά μέσα για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί η παντελής έλλειψη σχεδιασμού εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που οδήγησε στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στις ουρές των εκδοτηρίων. Η πρωτοφανής ταλαιπωρία των επιβατών και οι άθλιες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων που επιπλέον απειλούνται με απόλυση είναι μόνιμα χαρακτηριστικά της εκρηκτικής κατάστασης στις συγκοινωνίες».

«Το ΣΕΛΜΑ ως επιχειρησιακό σωματείο», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «αναλαμβάνοντας την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους κήρυξε προειδοποιητική απεργία στις 26/10 με τα ίδια αιτήματα και συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεών του με στάση εργασίας αύριο Τρίτη 7/11/17 από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09:00».

«Άραγε η κοινωνική ευαισθησία των κυβερνόντων για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού πώς συνδέεται με την αντιμετώπιση των αστικών συγκοινωνιών ως φορέων που πρόκειται να περάσουν στα χέρια ιδιωτών με σκοπό το κέρδος;», καταλήγει η ανακοίνωση.