Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Επέκταση σε ασφαλιστικές εταιρίες και security

(Ξένη Δημοσίευση). Οθόνη υπολογιστή της τράπεζας Πειραιώς, που δείχνει την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Δευτέρα 04 Ιουλίου 2022.Τα υποκαταστήματα μίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ και μίας τράπεζας όπου από την 1η Ιουλίου εφαρμόζεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, με αποτέλεσμα να καταγράφεται με διαφάνεια και σε πραγματικό χρόνο η προσέλευση, η αποχώρηση και το ωράριο κάθε εργαζόμενου και συνεπώς να διασφαλίζεται η προστασία των δικαιωμάτων τους, επισκέφτηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρώτη φάση εφαρμογής η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας καλύπτει περίπου 121.000 εργαζόμενους, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή της σε όλους τους κλάδους της οικονομίας σε βάθος 12μήνου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στους κλάδους των ασφαλιστικών εταιριών και των security πρόκειται να επεκταθεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της απογραφής. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν η βιομηχανία και οι ΔΕΚΟ, ενώ για το επόμενο καλοκαίρι, έχει δεσμευτεί ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ότι θέλει να εφαρμοστεί το νέο μοντέλο προσδιορισμού του ωραρίου, στον τουρισμό και στην εστίαση.

Η ψηφιακή απογραφική διαδικασία του χρόνου εργασίας, που έχει ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου και πραγματοποιείται στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) Εργάνη ΙΙ, ολοκληρώνεται στις 30 του μηνός. Ήδη πάντως, υπάρχουν σκέψεις από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για πιθανή επέκταση της διαδικασίας για άλλον ένα μήνα, δηλαδή έως το τέλος του έτους. Επίσης, διάφοροι σύλλογοι λογιστών, έχουν ζητήσει να δοθεί δίμηνη παράταση έως τις 31.01.2023. Υπενθυμίζεται ότι η απογραφή του ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων, αφορά όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της χώρας και επικεντρώνεται σε όσους έχουν σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.  

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής ο εργοδότης δηλώνει για κάθε εργαζόμενο τα γενικά στοιχεία εργασιακής σχέσης που αφορούν το χρόνο εργασίας, καθώς και το ωράριο απασχόλησης σε ψηφιακή μορφή, είτε ως σταθερό εβδομαδιαίο, είτε ως μεταβαλλόμενο ανά ημέρα. Η απογραφή των εργαζόμενων μπορεί να γίνει σταδιακά (π.χ. για κάθε παράρτημα).

Το υπουργείο Εργασίας έχει ξεκαθαρίσει ότι η β’ φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας θα εφαρμοστεί σταδιακά, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του χρόνου εργασίας στο Εργάνη ΙΙ του συνόλου των εργαζομένων με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας, εφόσον προηγηθεί διάλογος τόσο με την εργοδοσία όσο και με τους εργαζόμενους. Επίσης, έχει ήδη τονιστεί, ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εφαρμόζεται, αφού ληφθούν υπόψη όλες οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες  λειτουργίας του κάθε κλάδου και υπάρξουν οι επιχειρησιακές εκείνες πρόνοιες που απαιτούνται κάθε φορά για την απρόσκοπτη λειτουργία της. Με δεδομένο ότι έχει ήδη εκφραστεί έντονος προβληματισμός από παράγοντες της αγοράς για την λειτουργία του νέου μοντέλου, η Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ενημέρωσης, με τη διοργάνωση ημερίδων ή σεμιναρίων.