Όλγα Γεροβασίλη: Η μετάταξη των εργαζομένων σε ΟΛΠ – ΟΛΘ θα λυθεί άμεσα

Με τις προθεσμίες να πιέζουν για την έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) που θα αφορούν στις μετατάξεις των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωσή της στο asfalistiko.gr επισήμανε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το ζήτημα να επιλυθεί και οι εργαζόμενοι να μην αισθάνονται ανασφάλεια.

«Μερικές φορές», είπε η κ. Γεροβασίλη, «ενώ υπάρχει ο στόχος και είναι καθαρός δεν γίνονται τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα. Για το συγκεκριμένο ζήτημα είμαστε σε έντονη δραστηριότητα για να το λύσουμε».

Στην ερώτηση αν θα λυθεί μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη, η κ. Γεροβασίλη απάντησε πως «εκτιμώ ότι θα λυθεί, γιατί είναι ένα θέμα που απασχολεί κι εμάς», συμπληρώνοντας ότι «προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά τα πράγματα δεν ήταν τόσο καθαρά» και δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί λύση ώστε να μην έχουν θέμα ανασφάλειας οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο Ν. 4404/2016 που αφορά στην παραχώρηση της πλειοψηφίας του μετοχικού Κεφαλαίου του ΟΛΠ στην Cosco, ψηφίστηκε διάταξη που δίνει την δυνατότητα στους εργαζομένους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ να μεταταχτούν στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), «η διάταξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της συνολικής διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και Ομοσπονδίας για την εργασιακή συνέχεια των εργαζομένων. Η συγκεκριμένη διάταξη νόμου προβλέπει την έκδοση δύο ΚΥΑ και ορίζει καταληκτικές ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων για μεν τον ΟΛΠ 31/12/2017 και για τον ΟΛΘ 31/12/2018».

Σε συνάντηση πριν λίγες μέρες εκπροσώπων της ΟΜΥΛΕ με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Κουρουμπλής, εξέφρασε επιφυλάξεις κατά πόσο οι ενδιαφερόμενοι για μετάταξη, έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα αλλάξουν τα μισθολογικά τους κλιμάκια, στο μέτρο που θα προσαρμοστούν στα κλιμάκια αμοιβών που προβλέπονται για τον δημόσιο Τομέα.

Οι συνδικαλιστές αφού ανέφεραν ότι αυτό είναι θέμα επιλογής του κάθε υπαλλήλου, επισήμαναν ότι «παρά τις συνεχείς συναντήσεις διαβουλεύσεις με το υπουργείο Ναυτιλίας και τις δεσμεύσεις για έκδοση των ΚΥΑ υπάρχει συνεχής αναβλητικότητα. Το γεγονός έχει δημιουργήσει ανησυχία στους εργαζομένους, οι οποίοι εξετάζουν ως εργασιακή διασφάλισή τους την δυνατότητα μετάταξης. Η κωλυσιεργία αυτή μάλιστα δίνει την δυνατότητα για σκέψεις περί εμπαιγμού».

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε, πάντως, να ζητήσει συνάντηση στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη για να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες του θέματος.