1ο Worker’s Festival: Ένα φεστιβάλ «από εργαζόμενους για εργαζόμενους»

Ένα διαφορετικό φεστιβάλ, ένα φεστιβάλ «από εργαζόμενους για εργαζόμενους» διοργανώνεται το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το 1ο Worker’s Festival, την πρωτοβουλία πραγματοποίησης του οποίου πήραν σωματεία εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία (Σωματείο Εργαζομένων Nokia Ελλάδος, Σωματείο Εργαζομένων CYTA Hellas, Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρία Πλαίσιο, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind).

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στον πολυχώρο του Συνεδριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας, στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 4 (απέναντι από τον σταθμό του ηλεκτρικού), και όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές, πρόκειται για μια γιορτή των εργαζομένων που «έχει σαν πρώτο σκοπό της να καταφέρει να φέρει κοντά τους συναδέλφους που εργάζονται στις εταιρείες του χώρου των τηλεπικοινωνιών, της τεχνολογίας και άλλων κλάδων και να αναδείξει τη σημασία της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης».

Πλήθος εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα στο 1ο Worker’s Festival. Ενδεικτικά αναφέρονται: έκθεση φωτογραφίας γνωστών Ελλήνων φωτογράφων για το προσφυγικό και την οικονομική κρίση, έκθεση κόμικς με θέμα την οικονομική κρίση, αφήγηση παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους, βιντεοπροβολές, συζητήσεις και παρουσιάσεις, συναδελφική κουζίνα. Στο μουσικό μέρος του φεστιβάλ, συναυλία με τους Υπεραστικούς, αλλά και ρεμπέτικο γλέντι.

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 18:00.