24άωρη απεργία στις Τράπεζες – Εξώδικα της ΟΤΟΕ στην Πειραιώς

Με εξώδικα και δημιουργία κλίματος εκφοβισμού, πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, η 24άωρη παντραπεζική, πανελλαδική απεργία. Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων κατήγγειλε με επίσημη ανακοίνωση ότι έλαβε γνώση πως υπάρχουν στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία ασκούν πιέσεις στους εργαζόμενους και συνειδητά δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού, ώστε να μην απεργήσουν! Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν η ΟΤΟΕ να αποστείλει εξώδικα σε στελέχη της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να σταματήσουν αυτές τις παράνομες ενέργειες…

Του Χάρη Δημητρίου

Όλα αυτά, ενώ έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι, η νέα, δεύτερη κατά σειρά τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση ανάμεσα στην Τράπεζα, τους εργαζόμενους και το υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την ένταση που έχει προκληθεί στον τραπεζικό κλάδο είναι η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να απολύσει 24 εργαζόμενους, επειδή αρνήθηκαν να μεταφερθούν στην εταιρία διαχείρισης κόκκινων δανείων, Intrum Hellas. Η ΟΤΟΕ κάνει λόγο για παραβίαση συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών και ζητάει μετ’ επιτάσεως την ανάκληση των απολύσεων, κάτι που η διοίκηση της Τράπεζας αρνείται να πράξει.

Η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη μία το μεσημέρι, μπροστά από το υπουργείο Εργασίας.