24ωρη απεργία αύριο στο μετρό και συγκέντρωση στο σταθμό Συντάγματος

Με 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο μετρό, αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, ενώ ζητούν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Στην ανακοίνωση του σωματείου τους, ΣΕΛΜΑ, επισημαίνεται ότι «το μετρό αλλά και συνολικά οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας τα τελευταία δύο χρόνια παράγουν σημαντικό κοινωνικό έργο με τις δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων και το μειωμένο εισιτήριο σε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια σωστή πολιτική που σαν εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ την επιδοκιμάζουμε και ζητάμε σε αυτήν την περίοδο της σκληρής οικονομικής κρίσης και της ανέχειας για μεγάλες μερίδες του πληθυσμού, να επεκταθεί».

Επίσης, για τις 10:30 αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση στο σταθμό του Συντάγματος, με το ΣΕΛΜΑ να τονίζει ότι στη συγκέντρωση «θα ενώσουμε τις φωνές μας, με όλους και όλες που στέκονται αλληλέγγυοι αλλά και όσους δε συμφωνούν με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ώστε όλοι μαζί να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στην εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών φτωχοποίησης και εξαθλίωσης».