24ωρη απεργία στο δήμο Αγ. Παρασκευής για τους 8 συμβασιούχους στην καθαριότητα

Με αιτήματα την καταβολή δεδουλευμένων σε 8 εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΝΠΔΔ ΠΑΟΔΑΠ και τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί από τους «Προσωρινούς Πίνακες» ΑΣΕΠ, ο Σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Αγίας Παρασκευής πραγματοποιεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 24ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:00 στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, «η κυβέρνηση κωλυσιεργεί προκλητικά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος, με αποτέλεσμα οι Δήμαρχοι να προχωρούν στην απόλυσή εργαζομένων σε υπηρεσίες καθαριότητας, οι συμβάσεις των οποίων είχαν λάβει δύο και τρεις παρατάσεις. Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση με την “κουτσή” νομοθετική ρύθμιση του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017 για τους εργαζόμενους συμβασιούχους με παρατάσεις, αφήνει περιθώρια σε Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής, με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι για περισσότερο από τρεις μήνες».

«Όπως αντισταθήκαμε», συνεχίζει η ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων, «και αναδείξαμε τον αγώνα για να βρεθεί μόνιμη λύση για τους εργαζόμενους από τους “Προσωρινούς Πίνακες”, έτσι και τώρα συνεχίζουμε τον αγώνα για την υλοποίηση της λύσης αυτής και την αποτροπή των απολύσεων. Καλούμε και τώρα τους συναγωνιστές μας, τους Συλλόγους Εργαζομένων των Δήμων που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Επίσης, καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ να στηρίξει την απεργιακή κινητοποίηση».