24ωρη απεργία την Παρασκευή στην Εθνική Τράπεζα – Συναγερμός για το Επικουρικό Ταμείο

Με 24άωρη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, απαντούν οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας στην απόφαση της διοίκησης να διακόψει, από αυτόν το μήνα, μάλιστα, τη χρηματοδότηση του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΛΕΠΕΤΕ).

Σύμφωνα με το Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΥΕΤΕ), οι συνέπειες «θα είναι τραγικές για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους αλλά και για το Ταμείο Υγείας (ΤΥΠΕΤ), το οποίο θα στερηθεί 5 εκατ. ευρώ το χρόνο».

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί της Παρασκευής έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην Αιόλου 86, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση της διοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι των κινητοποιήσεων είχε προηγηθεί συνάντηση των Συλλόγων (ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΣΕΤΕ) και της Διοίκησης του ΤΥΠΕΤ με τη Διοίκηση της Εθνικής που κατέληξε σε αδιέξοδο.

Οι εργαζόμενοι μιλούν για «επιμονή της Διοίκησης στην κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ καταθέτοντας ασαφείς και αδιέξοδες εναλλακτικές προτάσεις, που χαρακτηρίζουν μια μετέωρη και απροσδιόριστη συμπεριφορά, η οποία δεν δημιουργεί προϋποθέσεις αντιμετώπισης του θέματος που θα δίνει λύσεις στο πρόβλημα και θα ικανοποιεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και το ΤΥΠΕΤ».

Τέλος, εκτός από την 24άωρη απεργία, ο ΣΥΕΤΕ έχει λάβει τις εξής αποφάσεις:

  • Κλιμάκωση με περιοδείες, απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου προκηρύσσεται 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Νομό Λάρισας και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο Νομό Αχαΐας.

  • Κατάθεση Ασφαλιστικών Μέτρων, επιδιώκοντας την έκδοση προσωρινής διαταγής, για να μην διακοπεί η καταβολή της επικούρησης.

  • Προσδιορισμός συναντήσεων με τους υπεύθυνους των Κομμάτων, ώστε να υπάρξουν ανάλογες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο.