24ωρη πανελλαδική απεργία στους Δήμους την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στους Δήμους την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Στη συνεδρίασή της την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «βλέποντας τη συνεχιζόμενη απάθεια και απραξία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τις πρόσφατες νέες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος που επιμένει στη διάλυση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και την απαξίωση του Παιδαγωγικού προσωπικού τους, αποφάσισε να προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου για όλους τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Παρά τις συνεχείς κλήσεις, διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις ακόμη και κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας, η κυβέρνηση “κωφεύει” επιδεικτικά! Είναι τουλάχιστον προκλητική η αδιαφορία της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων απέναντι στην Ομοσπονδία μας και τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για τους λόγους αυτούς, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, απαιτώντας άμεσα λύσεις σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και λαμβάνοντας υπόψη πως δεν αρκούν πια τα λόγια και οι δεσμεύσεις, αλλά χρειάζονται πράξεις, αποφάσισε:

1. Να προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 για όλους τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

2. Να πραγματοποιηθούν Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων στις 09.00 το πρωί της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2017 έξω από το υπουργείο Παιδείας (Ανδρέα Παπανδρέου 37-Μαρούσι) και στις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα).

Διεκδικούμε:

  • Την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και την ακύρωση του προγράμματος που έχει σχεδιάσει και μεθοδεύει να εφαρμόσει για κατάργηση της Σχολής Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και την διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη κατάργηση του Δημόσιου, Κοινωνικού και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων Παιδαγωγών.
  • Την άμεση υπογραφή νέας ΣΣΕ για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.
  • Την άμεση έκδοση ολοκληρωμένης και σαφής διευκρινιστικής εγκυκλίου από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της ΕΣΣΕ που υπεγράφη πρόσφατα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
  • Την άμεση έκδοση οδηγιών και διευκρινήσεων από το υπουργείο Εσωτερικών για την εφαρμογή των διατάξεων του Πολυνομοσχεδίου (Ν.4483/2017), καθώς έχει δημιουργηθεί σύγχυση και αναστάτωση στις Δημοτικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να μένουν μέχρι σήμερα ανεφάρμοστες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους.
  • Την άμεση έκδοση και καταβολή της ΕΦΑΠΑΞ παροχής στους συνταξιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους. Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη χορήγησή της, ιδιαίτερα για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, είναι αδικαιολόγητες, καθώς οι αποφάσεις για τους συνταξιούχους του Δημόσιου Τομέα προηγούνται κατά ένα χρόνο τουλάχιστον.
  • Την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν.4483/2017 που αφορά στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και συνεχίζουν να εργάζονται για περισσότερα από επτά (7) έτη, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες των Δήμων και κυρίως εξυπηρετούν τις ανάγκες της Κοινωνίας οι οποίοι παραμένουν σε καθεστώς “ομηρίας” και ανασφάλειας με τη μη εφαρμογή του παραπάνω Νόμου.
  • Την άμεση έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και το ξεκαθάρισμα των όρων και προϋποθέσεων του διαγωνισμού καθώς κατά καιρούς δημοσιεύματα στα ΜΜΕ σχετικά με την μοριοδότηση των συμβασιούχων έχουν δημιουργήσει αναστάτωση και ανασφάλεια στους εργαζόμενους.
  • Την άμεση καταβολή των αποδοχών-δεδουλευμένων στους συναδέλφους συμβασιούχους καθώς σε αρκετούς Δήμους, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ παραμένουν απλήρωτοι. Η υπομονή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί και δεν αρκούν πλέον οι υποσχέσεις.

Μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων είναι η κινητοποίηση και η αγωνιστική-ενωτική παρέμβαση του κλάδου. Οι εργαζόμενοι ότι κέρδισαν το κέρδισαν με διαρκείς και ανυποχώρητους αγώνες ακόμη και τη δύσκολη μνημονιακή περίοδο. Γι΄ αυτό και ο αγώνας συνεχίζεται…», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.