Σε νέα απεργία καλούνται στις 28 Σεπτεμβρίου οι πιλότοι της Ryanair

Σε απεργία στις 28 Σεπτεμβρίου κάλεσε σήμερα βελγικό συλλογικό συνδικάτο το ιπτάμενο προσωπικό της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας Ryanair σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Οι πέντε χώρες που αφορά το κάλεσμα σε απεργία είναι το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, δήλωσε ο Ιβ Λαμπό, υπεύθυνος του βελγικού συνδικάτου CNE/LBC σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

«Συνεχίζουμε δυστυχώς τις συζητήσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μας υπόσχονται για το 2022 την μετατροπή των συμβάσεων σε εθνικές συμβάσεις, το οποίο είναι πολύ μακριά για μας», εξήγησε μιλώντας στο AFP ο Λαμπό.

«Το 2022 αυτό θα αποτελεί μέρος των υποχρεώσεών τους βάσει της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εμείς θέλουμε εφαρμογή του νόμου το 2019», πρόσθεσε.

Στο Βέλγιο, καλούνται επίσης και οι πιλότοι να πραγματοποιήσουν απεργία καθώς εκπροσωπούνται από το συνδικάτο CNE στη χώρα. Στις τέσσερις υπόλοιπες χώρες οι ενώσεις εργαζομένων που ανήκουν στο συλλογικό αυτό συνδικάτο εκπροσωπούν μόνον το ιπτάμενο προσωπικό.

Προηγούμενη απεργία που είχε διοργανωθεί σε 5 ευρωπαϊκές χώρες στις 10 Αυγούστου, κατά την θερινή περίοδο αιχμής, είχε προκαλέσει την ακύρωση 400 πτήσεων της εταιρείας, επηρεάζοντας περισσότερους από 55.000 επιβάτες.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ryanair λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής μάρκετινγκ της ιρλανδική εταιρείας, Κένι Τζέικομπς, σημείωνε ότι η Ryanair προβλέπει «ακύρωση μικρού αριθμού πτήσεων» αν το ιπτάμενο προσωπικό της σε πέντε χώρες προχωρήσει στην υλοποίηση της απειλής για περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις αυτόν τον μήνα και επίσης ότι αυτές θα αποτύχουν.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ