Η τράπεζα Πειραιώς έβγαλε στο σφυρί το σπίτι ηλικιωμένης που ζει με σύνταξη 320 ευρώ!

Την κύρια και μοναδική κατοικία, η οποία είναι μόλις 60 τ.μ., 78χρονης γυναίκας που ζει με αγροτική σύνταξη 320 ευρώ, εκπλειστηρίασε η τράπεζα Πειραιώς στην τιμή των 20.000 ευρώ!

Σήμερα ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Τάσος Μαυρόπουλος και η Μάνια Μπαρζέφσκι μέλη του Π.Σ της ΛΑ.Ε συναντήθηκαν στα γραφεία της ΛΑ.Ε με τον Κώστα Γκότση επαγγελματία, γιο της ηλικιωμένης γυναίκας, της οποίας το μικρό σπίτι, πρώτη και μόνη κατοικία, 60 τ.μ, εκπλειστηριάστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς και μάλιστα στην ευτελέστατη τιμή των 20.000 ευρώ.

Να υπογραμμισθεί, επιπλέον, ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ζει μέσα σε ακραία φτώχεια με κομμένο ρεύμα και με μια αγροτική σύνταξη των 320 ευρώ(!), ενώ ταυτόχρονα νοσηλεύεται από πρόσφατο εγκεφαλικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ, «η Τράπεζα Πειραιώς έσπευσε με μια πρωτοφανή αναλγησία να εκπλειστηριάσει το σπίτι της ηλικιωμένης και να την πετάξει στο δρόμο, διότι είχε μπει εγγυήτρια σε επαγγελματικό δάνειο του γιου της Κώστα Γκότση, ο οποίος χρεοκόπησε μέσα στην κρίση. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η Τράπεζα Πειραιώς η οποία ήταν η επισπεύδουσα του εκπλειστηριασμού με ένα προκλητικά κυνικό τρόπο υπήρξε εκ των πραγμάτων και η μόνη που έκανε προσφορά στον πλειστηριασμό, με συνέπεια να περάσει στην κατοχή της, έναντι ευτελέστατου τιμήματος, το ακίνητο!

Ο Κώστας Γκότσης αφού περιέγραψε τη δεινή δική του οικονομική θέση και την χρεοκοπία του, τόνισε στην αντιπροσωπεία της ΛΑΕ ότι πρότεινε στην Τράπεζα Πειραιώς ρυθμίσεις του δανείου, τις οποίες η τελευταία απέρριπτε αδικαιολόγητα, έχοντας ως στόχο να πάρει υπό την κατοχή της το ακίνητο. Ο Κώστας Γκότσης ανέφερε, επίσης, την απελπιστική θέση που έχει περιέλθει η μητέρα του, η οποία πρόσφατα έχασε και τον άντρα της και η οποία πλέον βρίσκεται σε κατάσταση εξαθλίωσης.

Ο Κώστας Γκότσης επεσήμανε, τέλος, ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού ήταν άκυρη, αφού υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να κάνουν προσφορά στον πλειστηριασμό και δεν μπόρεσαν λόγω της τεταμένης κατάστασης στο ειρηνοδικείο να εισέλθουν στην αίθουσα του πλειστηριασμού. Η όλη διαδικασία του πλειστηριασμού έδινε την εντύπωση ότι ήταν “στημένη” ειδικά για να μπορέσει η Τράπεζα Πειραιώς, που είχε καταθέσει προσφορά από την προηγούμενη μέρα, να πάρει στη κατοχή της το ακίνητο σε ευτελές τίμημα, με τη λογική: “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”».

Ο Παν. Λαφαζάνης αφού κατήγγειλε τον πλειστηριασμό του σπιτιού της ηλικιωμένης ως «τον ορισμό της σύγχρονης αναλγησίας και βαρβαρότητας«, τόνισε ότι «η ΛΑΕ καταγγέλλει, παράλληλα με την ουσία του απάνθρωπου πλειστηριασμού και τις παράνομες και διάτρητες διαδικασίες με τις οποίες πραγματοποιήθηκε». Τόνισε ότι «η ΛΑΕ δεν θεωρεί ότι η σκανδαλώδης αυτή υπόθεση έληξε και θα δώσει σκληρή μάχη στη συνέχεια για να ακυρωθεί ο άδικος, ανάλγητος και παράνομος πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας», ενώ ο Κώστας Γκότσης διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στη διαδικασία της ανακοπής του πλειστηριασμού, προκειμένου να διεκδικήσει και δικαστικά το δίκιο του.