Ιστορίες εργασιακής ζούγκλας: Έμειναν απλήρωτοι, έφαγαν ξύλο από τον εργοδότη και… κορονο-πρόστιμο!

Πηγή φωτό: pixabay

Απίστευτα περιστατικά συμβαίνουν ανά την Ελλάδα με θύματα δεκάδες εργαζόμενους, οι οποίοι εν μέσω κορονοϊού και αλλεπάλληλων παλινωδιών κυριολεκτικά δίνουν μάχη για να επιβιώσουν.  

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στην Τρίπολη και κυριολεκτικά προκαλεί οργή, ενώ καταγγέλθηκε και επίσημα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, δεν φτάνει που έμειναν άνεργοι, δεν φτάνει που βρέθηκαν άστεγοι, έφαγαν και ξύλο από τον εργοδότη τους!

Θύματα αυτής της (μιας ακόμα) ιστορίας ντροπής στους εργασιακούς χώρους ήταν ένα ζευγάρι εργαζόμενων. Με ανάρτηση τους στα social media, γνωστοποιούσαν πως είχαν μείνει χωρίς στέγη και έψαχναν για δουλειά.

Εργοδότης από τον κλάδο του τουρισμού, έδειξε ενδιαφέρον και τους κάλεσε στην Τρίπολη για να τους προσφέρει εργασία, αλλά και στέγη.

Προφανώς όμως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, καθώς μόλις την περασμένη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι ο εργοδότης ξυλοφόρτωσε τον άνδρα επειδή ζήτησε να λάβει τα δεδουλευμένα μετά από 15 μέρες συνεχούς εργασίας.

Το ζευγάρι κατήγγειλε το περιστατικό και υποστήριξε ότι βίωσε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που «μεταφράζονται» σε ατέλειωτες ώρες δουλειάς, χωρίς ρεπό. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε, μάλιστα, πως ήταν και ανασφάλιστοι για όσο διάστημα εργάζονταν.

Ήταν τέτοια η εργοδοτική αναλγησία που βίωσαν, ώστε ο εργοδότης δεν τους χορήγησε ούτε άδεια μετακίνησης. Το αποτέλεσμα ήταν, στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Τρίπολη, έπεσαν και σε αστυνομικό έλεγχο, όπου τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ στον καθένα για άσκοπη μετακίνηση εν μέσω πανδημίας…