Σοκάρει ο Γολγοθάς καρκινοπαθούς στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλλιθέα

Φωτό αρχείου

Στις 25 Ιουλίου 2018 λάβαμε από καρκινοπαθή -τελικού σταδίου, όπως γράφει- καταγγελία για την απάνθρωπη συμπεριφορά που βίωσε στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλλιθέα, την οποία δημοσιεύουμε ολόκληρη πιο κάτω (τα στοιχεία της καταγγέλουσας είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου):

Ονομάζομαι Χ.Σ. και είμαι καρκινοπαθής τελικού σταδίου, έχω ποσοστό αναπηρίας κεπα 85%. Έχω διαγνωστεί με σάρκωμα μήτρας υψηλής κακοήθειας στάδιο ΙΙΙ, με μετάσταση στους λεμφαδένες & πριν από 2 εβδομάδες ανακαλύψαμε μια νέα μετάσταση στον πνεύμονα. Ο ογκολόγος με ενημέρωσε ότι αυτού του είδους οι μεταστάσεις δίνουν maximum 6 μήνες ζωής.

Την Τρίτη 17 Ιουλίου ξεκίνησα για 3η φορά νέο κύκλο χημειοθεραπειών (η 11η χημειοθεραπεία έλαβε χώρα στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς).

Από την αρχή της διάγνωσης έχω κάνει επέμβαση, χημειοθεραπείες & ακτινοβολίες στο ΙΑΣΩ, στη συνέχεια χημειοθεραπείες στο Αρεταίειο και από το Μάρτιο του 2018 είμαι περιστατικό του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς οι Αγ. Ανάργυροι.

Μένω μόνη μου και δεν έχω συνοδό ή κάποιον για να με βοηθήσει. Οδηγώ όταν είμαι καλά διαφορετικά κινούμαι με ταξί για όλες τις δουλειές μου… θεραπείες, ιατρούς, φαρμακεία, ψώνια, ΙΚΑ για την αναρ. άδεια. Εδώ και 1,5 χρόνο συντονίζω και κανονίζω μόνη μου τα πάντα με σκοπό να ζήσω…

Την Τρίτη 17 Ιουλίου η ιατρός από το νοσοκομείο Κηφισιάς μου έδωσε 2 συνταγές για τις γνωστές ενέσεις που ανεβάζουν τα λευκά… Η πρώτη συνταγή αφορούσε την ένεση Neulasta και η δεύτερη συνταγή 2 κουτιά με ενέσεις Filgrastim. Την Τετάρτη 18 Ιουλίου πήγα στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλλιθέα, όπου η κυρία που με εξυπηρέτησε με ενημέρωσε ότι ΔΕΝ μπορεί να μου δώσει & τις δύο συνταγές μαζί, επειδή αφορούν το ίδιο φάρμακο…

Της είπα εντάξει, παρακαλώ δώστε μου την ένεση Neulasta που σύμφωνα με τις οδηγίες της ιατρού έπρεπε να την κάνω στις 18 Ιουλίου και τη ρώτησα εάν έρθω 1 εβδομάδα μετά θα μου δώσετε τη δεύτερη συνταγή; Μου απάντησε ναι!!!

Αφού έκανα την ένεση Neulasta στις 18 Ιουλίου, χθες (σ.σ. 24 Ιουλίου) έκανα νέες εξετάσεις αίματος και σήμερα (σ.σ. 25 Ιουλίου) το πρωί μου έστειλαν τα αποτελέσματα με email. Έχω 2.7 λευκά αιμοσφαίρια… Σύμφωνα με τις οδηγίες της ιατρού πρέπει να κάνω κι άλλες ενέσεις και 1 εβδομάδα μετά νέα εξέταση αίματος και αναλόγως των αποτελεσμάτων νέες ενέσεις για να μπορέσω να μη χάσω την επόμενη προγραμματισμένη χημειοθεραπεία μου στις 7 Αυγούστου.

Φόρεσα λοιπόν τη μάσκα μου, πήρα το ταξί για να με πάει στην Καλλιθέα για να πάρω τις ενέσεις, είχε τεράστια αναμονή, άφησα τον ταξιτζή να περιμένει στη θέση μου κι εγώ παρέμεινα στο όχημα. Ένιωθα εξαντλημένη και έκανε πάρα πολύ ζέστη… Όταν ήρθε η σειρά μου με ενημέρωσε ο ταξιτζής και πήγα στην κυρία που ήταν διαθέσιμη για να με εξυπηρετήσει… Είδε τη συνταγή και αρνήθηκε να μου δώσει τις ενέσεις… Της εξήγησα τι έχει συμβεί, ήταν ανένδοτη, μου απάντησε θα το δω με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και συνέχισε να εξυπηρετεί άλλα άτομα που είχαν προτεραιότητα ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.

Το φαρμακείο διαθέτει 3 σημεία εξυπηρέτησης, είχαν αρκετή δουλειά, όμως ΔΕΝ έκαναν καμία κίνηση για να εξυπηρετήσουν εμένα. Εκνευρίστηκα και άρχισα να φωνάζω, ζήτησα κάποιος να ασχοληθεί μαζί μου, μου επιτέθηκαν λεκτικά, λέγοντάς μου να κάτσω και να περιμένω. Η κυρία  που με εξυπηρέτησε αρχικά μπροστά στα μάτια μου άδειαζε χαρτοκιβώτια και τακτοποιούσε κουτιά με φάρμακα στα ράφια και ΔΕΝ έκανε κάτι για να  λυθεί το δικό μου ζήτημα. Της ξεκαθάρισα ότι πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα, ότι έχω χαμηλά λευκά αιμοσφαίρια και δεν κάνει να είμαι με κόσμο δίπλα μου λόγω μικροβίων… Και οι 3 κυρίες ήταν αγενείς & επιθετικές και συνέχιζαν τη δουλειά τους κανονικά… εξυπηρετούσαν άλλο κόσμο λες κι εγώ ήμουν αόρατη…

Προσπάθησα να βρω τηλεφωνικώς από το κινητό μου τη γραμματέα του ογκολόγου στο Γεν. Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς & έδωσα τη συσκευή στην κυρία στο φαρμακείο για να μιλήσει. Μίλησε κι μ’ άφησε πάλι να περιμένω.

Ήμουν στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ από τις  09.00 έως τις 13.00 & τελικά δε μου έδωσαν τις ενέσεις μου!!!

Τους προώθησα με mail, ΕΥΤΥΧΩΣ είχα μαζί μου τον υπολογιστή & τους έστειλα τις χθεσινές εξετάσεις μου για να δουν ότι έχω χαμηλά λευκά μπας και μου δώσουν τις ενέσεις. Η κυρία απαθέσταστη με ενημέρωσε ότι έστειλε με fax τις εξετάσεις μου στον ΕΟΠΥΥ και η απάντησή τους ήταν ναι μεν έχω χαμηλά λευκά, ΑΛΛΑ δεν κινδυνεύει η ζωή μου, οπότε επιμένουν στην άποψη τους και δεν μου δίνουν τις ενέσεις…

Γύρισα σπίτι μου κουρασμένη, εκνευρισμένη και χωρίς ενέσεις…