«Κύριοι Κουτρουμάνη και Κατρούγκαλε τα πάντα εν σοφία εποιήσατε!»

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την καταγγελία αναγνώστη, ο οποίος αναφέρεται στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος να βγει ο ένας εκ των γονέων σε σύνταξη αν υπάρχει ανάπηρο τέκνο, με αναπηρία 67% και άνω.

Η καταγγελία έχει ως εξής:

«Μέχρι το καλοκαίρι του 2011 η νομοθεσία προέβλεπε, αδιακρίτως, τη δυνατότητα με 25 έτη ασφάλισης και χωρίς Ο.Η., σε γονείς με ανάπηρο τέκνο, 67% και άνω, να μπορεί να συνταξιοδοτηθεί ο ένας εκ των δύο γονέων και με μόνη προϋπόθεση ο έτερος γονέας να εργάζεται.

Ο “σοφός” νομοθέτης με τον Ν.3996/11 επιλεκτικά – στοχευμένα και μόνο στον ιδιωτικό τομέα επέβαλε τον όρο στον έτερο γονέα να έχει συμπληρώσει 8 έτη πραγματικής ασφάλισης!!!

Εγνωσμένος αποκλεισμός και με δεδομένη την υψηλή ανεργία των μνημονιακών χρόνων, τα 8 έτη ασφάλισης έγιναν ανέφικτα!!!

Αντί, λοιπόν, να προνοούν και να προασπίζουν τους εν δυνάμει άνεργους του ιδιωτικού τομέα, επέλεξαν να ευεργετείται η εργασιακή μονιμότητα.

Και τώρα στο διά ταύτα (πλούσιο βιογραφικό):

2 γονείς άνεργοι, 2 ανήλικα τέκνα (16 και 14 ετών), το ένα με αναπηρία 67% (φάσμα αυτισμού), ο πατέρας με 34 έτη ασφάλισης η μητέρα μόνο με 3,5 έτη.

Κύριοι Κουτρουμάνη και Κατρούγκαλε τα πάντα εν σοφία εποιήσατε!!!»

Το asfalistiko.gr γίνεται η δική σας φωνή – Στείλτε μας τις καταγγελίες σας!

Το asfalistiko.gr έχοντας κλείσει τέσσερις μήνες στην εξειδικευμένη ενημέρωση έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς για χιλιάδες αναγνώστες, που αναζητούν έγκυρη και χρήσιμη ενημέρωση για το ασφαλιστικό, την εργασία και την υγεία.

Στείλτε μας στο mail: [email protected] τις δικές σας καταγγελίες (ή και φωτογραφίες) για την εργασιακή ζούγκλα που βιώνετε ή για τα προβλήματα στον εργασιακό σας χώρο, για θέματα που αφορούν τη σύνταξή σας ή την επικείμενη συνταξιοδότησή σας, καθώς και για προβλήματα με τον πολύπαθο τομέα της Υγείας.

Το asfalistiko.gr φιλοδοξεί να γίνει η φωνή της κοινωνίας για τα κακώς κείμενα που ταλαιπωρούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

Περιμένουμε τις καταγγελίες σας στο mail: [email protected]