ΠΟΕΔΗΝ: Αδιαφορούν για παιδί που κινδυνεύει να σκοτωθεί στο Δρομοκαΐτειο!

Την επιστολή που έστειλαν στις 3 Ιανουαρίου 2019 στον εισαγγελέα Αθηνών με κοινοποίηση στο υπουργείο Υγείας οι θεράποντες γιατροί του Δρομοκαΐτειου, με την οποία καταγγέλλουν ότι ένα αυτιστικό παιδί κινδυνεύει να σκοτωθεί, έδωσε στη δημοσιότητα η Παανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζοντας ότι «θέσαμε κατ’ επανάληψη το ζήτημα στο υπουργείο Υγείας για μεταφορά του παιδιού σε ειδικό ξενώνα, αλλά κωφεύουν…».

Στην ανακοίνωση-καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ τονίζεται ότι «από 2/7/2018 νοσηλεύεται αυτιστικό παιδί στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο, σε τμήμα οξέων περιστατικών, καθηλωμένο στα τέσσερα στο κρεβάτι του, το οποίο κρεβάτι τσιμεντώθηκε στο πάτωμα για να μην το σηκώνει».

«Την 3/1/2019», συνεχίζει η ανακοίνωση, «οι θεράποντες ιατροί του αυτιστικού παιδιού απέστειλαν επιστολή στον Εισαγγελέα Αθηνών ότι το παιδί κινδυνεύει να σκοτωθεί. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στο υπουργείο.Πέρασαν 8 μήνες από την ημέρα που εισήχθη το αυτιστικό παιδί και δύο μήνες από την επιστολή στον Εισαγγελέα και τίποτα».

«Θέσαμε κατ’ επανάληψη το ζήτημα στο υπουργείο Υγείας για μεταφορά του παιδιού σε ειδικό ξενώνα, αλλά κωφεύουν. Εάν το παιδί πάθει κάτι, οι νοσηλευτές θα βρεθούν κατηγορούμενοι στα δικαστήρια χωρίς να φταίνε. Δεν πάει άλλο! Το Δρομοκαΐτειο δεν είναι αποθήκη ψυχών!», καταλήγει η ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε την αναφορά των γιατρών στον εισαγγελέα: