ΠΟΕΔΗΝ: Συνδικαλιστική δίωξη από τον… διπλοθεσίτη διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας

Για «προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου Νίκαιας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τη «φίμωση των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ, για την δράση και την δραστηριότητα που έχουν αναλάβει για τη σωτηρία της Δημόσιας Υγείας», κάνει λόγο σε σημερινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο διπλοθεσίτης Διοικητής των Νοσοκομείων Νίκαιας και Ερυθρού Σταυρού, συνεχίζει το έργο για το οποίο επιλέχθηκε να διοικήσει το Νοσοκομείο Νίκαιας. Μετά τις καρατομήσεις των Διευθυντικών στελεχών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία προχώρησε και σε συνδικαλιστικές διώξεις υπαλλήλων και μάλιστα του Ρόκκα Γεωργίου Γενικού Σύμβουλου της ΠΟΕΔΗΝ».

«Η δίωξη του συναδέλφου εντάσσεται στην προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας φίμωσης των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ, για την δράση και την δραστηριότητα που έχουν αναλάβει για την σωτηρία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και στην δράση του συγκεκριμένου μέλους μας στο χώρο του Νοσοκομείου».

«Καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «που απροκάλυπτα διαχωρίζει τους υπαλλήλους σε “ημετέρους” και “μη” και που θυμίζει πρακτικές του παρελθόντος που έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση των εργαζομένων. Η ενέργεια της “κατ’ επίφαση αριστεράς” Διοίκησης, που με ιδεολογικές εμμονές, αγκυλώσεις, διώξεις, εκφοβισμούς και ολοκληρωτικές πρακτικές, όχι μόνο δεν επιτυγχάνει το αποτέλεσμα που θα ήθελε, αλλά δυναμώνει τον αγώνα των εργαζομένων».

«Στηρίζουμε τον συνάδελφο και Γενικό Σύμβολο της ΠΟΕΔΗΝ και καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου να ανακαλέσει άμεσα την αναιτιολόγητη, παράνομη και αυθαίρετη απόφασή του. Οι διατάξεις του Νόμου 1264/1982 για την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης είναι γνωστές στον διπλοθεσίτη Διοικητή και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.