ΠΟΕΔΗΝ: Όργιο καταστολής έξω από το υπ. Οικονομικών – Κατάσχεσαν ακόμα και την ντουντούκα!

Φωτό αρχείου -Πηγή: asfalistiko.gr

«Σκηνές από ολοκληρωτικά καθεστώτα» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθονται κατ’ επανάληψη στα συγκεντρωμένα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Να επιτίθονται, να κλωτσάνε, να βαράνε με πόδια και ασπίδες. Να μας χτυπάνε με μανία. Επιτίθονταν σε έξαλλη κατάσταση. Πήραν το νόμο στα χέρια τους. Όπως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Έσπαγαν και έριχναν αιχμηρά αντικείμενα κατά των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ. Απαράδεκτα πράγματα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Και συνεχίζει: «Μας έριξαν χημικά εξ επαφής, κατάμουτρα για να μας προκαλέσουν ζημιά. Ήθελαν αίμα! Όλα αυτά κατ’ εντολή Τσακαλώτου, αφού ήταν η τέταρτη φορά που αρνούνταν το ραντεβού. Πολλοί συνάδελφοι αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά και οφθαλμολογικά προβλήματα. Άλλοι σοβαρότερα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες. Ντροπή για μια κυβέρνηση σε Δημοκρατική χώρα!».

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζεται, μάλιστα, ότι «έγινε και το εξής ασύλληπτο! Δεν έχει ξανασυμβεί! Πάνω στις επιθέσεις των ΜΑΤ άρπαξαν την ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ και την κατάσχεσαν. Την ζητήσαμε από τον Διευθυντή της Αστυνομίας. Το αρνήθηκε. Μας ενημέρωσαν ότι η ντουντούκα κατασχέθηκε και βρίσκεται ήδη στη Διεύθυνση Ασφαλείας για ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων που φέρει! Τι θυμίζει αυτό; Πότε και ποιοι κατάσχεσαν τα μέσα μετάδοσης μηνυμάτων των απεργών, των διαδηλωτών;».

«Τελικά εδέησε να μας δεχτεί ο κ. Τσακαλώτος με συνάντηση που έκλεισε έντρομος ο διευθυντής του γραφείου του στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και αυτό γιατί ήμασταν αποφασισμένοι να μείνουμε εκεί μέχρι την νύχτα. Έκανε ότι δεν γνώριζε τίποτα ο κ. Τσακαλώτος κατά τη συνάντηση για όσα προηγήθηκαν! Την πάπια ο κ. Τσακαλώτος. Του ζητήσαμε να επιστραφεί η ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ και… άλαλος. Δεν παρενέβη. Να πούμε προκαταβολικά στον υπουργό ότι η ντουντούκα φέρει τα δακτυλικά αποτυπώματα του προέδρου και στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ. Δεν έχει δακτυλικά αποτυπώματα τρομοκρατών. Εκτός και εάν οι διαδηλωτές κατά των Μνημονίων για την κυβέρνηση θεωρούνται τρομοκράτες. Συγχαρητήρια, είναι η πρώτη κυβέρνηση που κατάσχει ντουντούκες! Απίστευτο αλλά αληθινό! Με αγωνία περιμένουμε την διερεύνηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων! Του ζητήσαμε να εκδώσει δελτίο τύπου καταδίκης της βίας κατά διαδηλωτών από τα ΜΑΤ και επίσης αρνήθηκε», καταλήγει η ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.