Όταν η Κοινωφελής Εργασία γίνεται… επιβλαβής!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την καταγγελία του Γ.Τσ., ο οποίος αποκαλύπτει μια ακόμα αδικία του συστήματος απονομή συντάξεων, η οποία επιβάλλεται να διορθωθεί άμεσα.

Η καταγγελία έχει ως εξής:

«Αναφέρομαι στο γεγονός του τρόπου υπολογισμού της προσωρινής σύνταξης, που απονέμεται, μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της οριστικής.

Το ποσό αυτό ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου εισοδήματος του τελευταίου δωδεκαμήνου (μέσος όρος μισθών), συνεπώς, στην περίπτωση που κάποιος συμμετείχε σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, τότε το ποσό της προσωρινής σύνταξης που προκύπτει είναι στο 50% Χ 500 ευρώ = 250,00 ευρώ τον μήνα!!!

Είναι ένα ποσό που συνιστά το όριο επιδόματος και κάτι λιγότερο!!!

Γνώμη μου είναι, ότι ο χρόνος συμμετοχής στην κοινωφελή εργασία θα πρέπει να χρησιμοποιείται ΜΟΝΟΝ για την θεμελίωση του χρόνου ασφάλισης και να μην συμπεριλαμβάνεται στον υπολογισμό για την απονομή του τελικού ποσού των συντάξεων!!!

Το κράτος δικαίου δεν χτίζεται πάνω σε τέτοιες μεθοδεύσεις!!!

Σ.Σ. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ, ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΜΈΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ 34 ΕΤΗ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!!!»

Το asfalistiko.gr γίνεται η δική σας φωνή – Στείλτε μας τις καταγγελίες σας!

Το asfalistiko.gr έχοντας κλείσει τέσσερις μήνες στην εξειδικευμένη ενημέρωση έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς για χιλιάδες αναγνώστες, που αναζητούν έγκυρη και χρήσιμη ενημέρωση για το ασφαλιστικό, την εργασία και την υγεία.

Στείλτε μας στο mail: [email protected] τις δικές σας καταγγελίες (ή και φωτογραφίες) για την εργασιακή ζούγκλα που βιώνετε ή για τα προβλήματα στον εργασιακό σας χώρο, για θέματα που αφορούν τη σύνταξή σας ή την επικείμενη συνταξιοδότησή σας, καθώς και για προβλήματα με τον πολύπαθο τομέα της Υγείας.

Το asfalistiko.gr φιλοδοξεί να γίνει η φωνή της κοινωνίας για τα κακώς κείμενα που ταλαιπωρούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

Περιμένουμε τις καταγγελίες σας στο mail: [email protected]