«Άνοιξε» η τηλεφωνική γραμμή για τους πυρόπληκτους – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα

Τέθηκε σήμερα σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή στην οποία μπορούν να καλούν οι πληγέντες από τις πυρκαγιές και να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν είτε το υπουργείο Υποδομών είτε φορολογικά θέματα που αφορούν την ΑΑΔΕ.

Οι πυρόπληκτοι μπορούν, λοιπόν, να απευθύνονται για τις πληροφορίες που θέλουν στο τηλέφωνο 210 6247000.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, που έγινε πριν λίγο, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, απλοποιείται η διαδικασία για την χορήγηση ενίσχυσης σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεπεία φυσικών καταστροφών.

Επίσης, τόνισε ότι από το υπουργείο Υποδομών ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων για την διάθεση του εφάπαξ επιδόματος στους πληγέντες από την πυρκαγιά στα τέσσερα κέντρα που έχουν ανοίξει για αυτό το σκοπό, σε Ραφήνα, Μαραθώνα, Κινέτα και στο υπουργείο Υποδομών.

Όπως είπε, η πορεία κατάθεσης των αιτήσεων συνεχίζεται ομαλά και έως τις 16:00 είχαν υποβληθεί 429 αιτήσεις.

Τέλος σημείωσε ότι συνεχίζονται από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος η υλοτόμηση καμένων δασικών ειδών, καθώς και η αποκομιδή αποβλήτων στην περιοχή που έχει πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές.