Αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων στη μάχη κατά της φτώχειας

Την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (ΤΕΒΑ), ύψους 330 εκατ. ευρώ για την χρονική περίοδο από το 2014 έως το 2020, επιδιώκει να προωθήσει η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνάντηση εργασίας στο Ξενοδοχείο Κάραβελ. Στην αίθουσα Horizon θα παραβρεθούν οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας (υπουργός Γιάννης Βρούτσης, υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης) και Εσωτερικών (υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος). Μαζί τους θα παρευρίσκονται περιφερειάρχες και δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία αυτή λαμβάνει χώρα σήμερα, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας. Στόχος είναι μέσα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ να περιοριστεί το φαινόμενο της φτώχειας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και να υπάρξει η καλύτερη δυνατή κοινωνική ενσωμάτωση για τους άπορους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τη διαχείριση των προγραμμάτων του ΤΕΒΑ έχει αναλάβει το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), που είναι και ο επίσημος διοργανωτής της σημερινής συνάντησης. Το παρόν θα δώσουν και οι εκπρόσωποι των 57 Κοινωνικών Συμπράξεων, μέσω των οποίων υλοποιείται το βασικό πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠΙ).