Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Τα voucher έφεραν κόντρα Φωτίου–Χαρίτση με Βρούτση

«Ομοβροντία πυρών» εξαπέλυσαν σε βάρος του Γιάννη Βρούτση, η Θεανώ Φωτίου και ο Αλέξης Χαρίτσης. Αφορμή στάθηκε η πρωτοβουλία του νυν υπουργού Εργασίας να αναφερθεί χθες, με δήλωσή του, στην επιτυχή έκβαση της διαδικασίας χορήγησης voucher για 155.000 παιδιά που θα εισαχθούν από τον Σεπτέμβριο στους παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας. Το γεγονός ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, φαίνεται ότι ενόχλησε την Κουμουνδούρου, που έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και νυν βουλευτής νότιου τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, τόνισε με ξεχωριστή ανακοίνωση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκπλήρωσε την υπόσχεσή του ότι όλα τα παιδιά θα έχουν δωρεάν πρόσβαση μέσα στο 2019 σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σε συνεργασία με τον τ. υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση και το Υπουργείο Οικονομικών, δώσαμε συνολικά 270 εκατ. ευρώ, από τα οποία μόνο 60 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δωρεάν θέση σε σταθμό. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφτηκε στις 30/5/2019 και η πρόσκληση από την ΕΕΤΑΑ δημοσιεύτηκε στις 7/6/2019. Η ΝΔ ως αντιπολίτευση αφού γελοιοποιήθηκε υποσχόμενη 180 ευρώ σε κάθε παιδί το μήνα για είσοδο σε βρεφονηπιακό, όταν το κράτος πλήρωνε ήδη 210 ευρώ κατά μέσο όρο, υποσχέθηκε στη συνέχεια προεκλογικά ότι όλα τα παιδιά θα έχουν είσοδο σε βρεφονηπιακούς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτό το είχε εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας κάνει εντύπωση η αφωνία των φιλικών προς τη Ν.Δ. ΜΜΕ γι αυτό το μεγάλο γεγονός , όταν επί τρία χρόνια τέτοια εποχή είχαμε πολυήμερη επικαιρότητα με οιμωγές κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση το τέως υπουργού Εσωτερικών και νυν εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο κ. Βρούτσης επιχείρησε να οικειοποιηθεί την τεράστια προσπάθεια που κάναμε με την πρώην Αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ώστε φέτος κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικών σταθμών! Προς αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, υπενθυμίζουμε: 2019 – 155.000 παιδιά εντάσσονται στους παιδικούς σταθμούς χάρη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 2014 – 79.000 παιδιά εντάχθηκαν με κυβέρνηση Ν.Δ.»