Γενική απεργία: Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας από τους εργάτες του πολιτισμού

Μοτοπορεία με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών μελών των Σωματείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.) πραγματοποιήθηκε  το πρωί της Πέμπτης, 26 Νοεμβρίου, ημέρα της Γενικής Απεργίας. Τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, στις μηχανές επέβαιναν μόνο οι οδηγοί.

Η μοτοπορεία ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως, πέρασε συμβολικά έξω από τα Νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Ελπίς, Σωτηρία, Γεώργιος Γεννηματάς, Ιπποκράτειο, Ευαγγελισμός όπου δίνεται η υγειονομική μάχη κατά της πανδημίας και κατέληξε στο Υπουργείο Υγείας, δηλώνοντας τη συμπαράσταση των ανθρώπων του πολιτισμού στον αγώνα των υγειονομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σύστημα υγείας.

Μια διαφορετική συμμετοχή σε απεργία με παλμό και δυναμική, σημαίες και κορναρίσματα αποδεικνύοντας ότι τα στόματα δεν κλείνουν και κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει το δικαίωμα των πολιτών για αντίδραση προς την Κυβέρνηση.

Η ΠΟΘΑ απαιτεί αύξηση των κονδυλίων για την υγεία, άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Ε.Σ.Υ, δημιουργία Μ.Ε.Θ. και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Επίσης, ζητάει να σταματήσει η Κυβέρνηση να καταθέτει και να ψηφίζει νομοσχέδια εν μέσω πανδημίας.