Γνωστή αλυσίδα super market απέλυσε έγκυο!

Έγκυος απολύθηκε από γνωστή αλυσίδα super market στη Θεσσαλονίκη! Η σχετική καταγγελία αυτής της τόσο σκληρής και απάνθρωπης απόφασης, έγινε επίσημα από τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση». Επισημαίνεται το καταχρηστικό της διαδικασίας, αφού η συγκεκριμένη εργαζόμενη βρισκόταν σε καθεστώς προστασίας της μητρότητας μετά τον τοκετό του πρώτου (νεκρού) βρέφους της, ενώ ήταν έγκυος στο δεύτερο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην δυτική Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν πληροφορίες όμως από την πλευρά της εργοδοσίας ότι η επίκληση της εγκυμοσύνης της εργαζομένης ίσως να ήταν ψευδής, με σκοπό την προστασία της από την εργατική νομοθεσία.

Πάντως, η πλευρά της υπαλλήλου φέρεται να δηλώνει ότι υπήρξε μέχρι και εξαναγκασμός για να μπει η υπογραφή σε ειδικό έντυπο, με το οποίο η απολυμένη ουσιαστικά δηλώνει ότι παραιτείται από κάθε δικαίωμα δικαστικής προσβολής και προβολής του θέματος…

Πρόκειται για πολύ «θολή» υπόθεση, που ήδη έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν ο Συνήγορος του Πολίτη και το ΣΕΠΕ Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης.

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι η εταιρία επέλεξε να μην χορηγεί συστατικές επιστολές στους εργαζόμενους που απολύει. Για να πράξει κάτι τέτοιο θα πρέπει οι ίδιοι να παραιτηθούν από το δικαίωμα δικαστικής προσβολής της ακυρότητας απόλυσής τους ή να παρέλθει άπρακτη η δικαστική προθεσμία για την προσβολή του άκυρου της απόλυσής τους. Επίσης, από την εταιρία διέρρευσε ηλεκτρονική αλληλογραφία που προειδοποιεί τους υπεύθυνους καταστημάτων για τυχόν ελέγχους που πρόκειται να γίνουν από το ΣΕΠΕ στην περιοχή τους!