ΓΣΕΕ: Μορφή… «πανδημίας» έχουν λάβει οι συνδικαλιστικές διώξεις!

«Πανδημία» έχει ξεσπάσει στο συνδικαλιστικό «τοπίο» της χώρας, με τις διώξεις στελεχών να αυξάνονται κατακόρυφα. Τελευταία καταγγελία έγινε από την ΓΣΕΕ, που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος. Πιο πρόσφατο «κρούσμα» καταγράφηκε στο τραπεζικό σύστημα. Όπως διαπιστώνει η Συνομοσπονδία, «την ώρα που η πανδημία έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στην αγορά εργασίας, την ώρα που αρκετοί εργοδότες χρησιμοποιούν την πανδημία ως πρόσχημα για καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας, την ώρα που οι εργαζόμενοι όσο ποτέ άλλοτε έχουν την ανάγκη συλλογικής εκπροσώπησης μία ακόμη «πανδημία» κάνει την εμφάνισή της. Αυτή των μεταθέσεων, των απολύσεων και των συνδικαλιστικών διώξεων».

Η ΓΣΕΕ προχωράει και σε συγκεκριμένη αναφορά, της μετακίνησης «της Προέδρου του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού στον Τραπεζικό Τομέα εκτός χώρου εργασίας της, ώστε να μην έχει επαφή με τα μέλη του συλλόγου της». 

Αξίζει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, «η συγκεκριμένη εργαζόμενη – συνδικαλίστρια, εργάζεται επί 13 συναπτά έτη στη διεύθυνση καρτών της Εθνικής τράπεζας και τώρα μετακινείται για προφανείς λόγους στην έδρα της εταιρείας ICAP.

Η εταιρεία ICAP, ο άμεσος εργοδότης, αποφάσισε με διευθυντικό δικαίωμα τη μετάθεσή της στο τμήμα προσωπικού της εταιρείας. 

Πρόκειται για κίνηση με στόχο την παρεμπόδιση άσκησης συνδικαλιστικής δράσης, γεγονός που παραβιάζει κατάφωρα το νόμο». Η ΓΣΕΕ καλεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας «να παρέμβει άμεσα ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιβληθούν οι ποινές και οι διοικητικές κυρώσεις από την παραβίαση του 1264/ 1982.»