Ειδική ομάδα ιατροδικαστών και μέθοδος DNA για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς

Ειδική ομάδα από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ερυθρό Σταυρό, για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Αττική, συγκρότησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με Δελτίο Τύπου το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει: «Συναισθανόμενο την ανάγκη για συμβολή στην αντιμετώπιση του πόνου που προκάλεσε η εθνική τραγωδία, ενεργοποίησε το σύνολο των δυνάμεών του για την ταχεία και αξιόπιστη διεκπεραίωση του ιατροδικαστικού έργου».

Ήδη έχει συγκροτήσει ειδική ομάδα από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να εξασφαλίσει «με πλήρη αξιοπιστία την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς, να πιστοποιήσει τις αιτίες θανάτου ενός εκάστου και να υποστηρίξει τους συγγενείς των θυμάτων».

Τέλος, το υπουργείο σημειώνει ότι με αυτόν τον τρόπο «ελπίζεται στο συντομότερο δυνατό χρόνο να παραδοθούν οι σοροί στους συγγενείς των θυμάτων για να ταφούν μαζί με αξιόπιστη αναφορά των αιτιών θανάτου».

Στο νεκροτομείο στο Γουδί φτάνουν σιγά σιγά οι σοροί των ατόμων από την πυρκαγιά στο Μάτι και τη Ραφήνα. Εκεί σπεύδουν συγγενείς θυμάτων, προκειμένου να γίνει η διαδικασία της ταυτοποίησης των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά μέσω της μεθόδου του DNA.