Επιστρέφει στα 534 ευρώ η αποζημίωση ειδικού σκοπού!

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης αναγγέλει μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεωντης πανδημίας στον τομέα του υπουργείου, Αθήνα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στα 534 ευρώ το μήνα «επιστρέφει» τον Δεκέμβριο η αποζημίωση ειδικού σκοπού. Αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, μιας και η διαδικασία καραντίνας στην οποία έχει μπει η χώρα, λόγω πανδημίας, πρόκειται να παραταθεί και άλλο.

Το ενδεχόμενο λοιπόν, να συνεχίσουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, είναι ορατό. Άρα, δεν είναι εφικτό να παραμείνει η διάταξη με την οποία επρόκειτο να δοθούν έως 800 ευρώ ως αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση για να χορηγηθούν ποσά, για τις αναστολές συμβάσεων του Νοεμβρίου. Συνολικά θα χορηγηθούν ποσά σε 328.360 πολίτες. Βέβαια, η συντριπτική πλειονότητα εξ αυτών δεν θα λάβει τα 800 ευρώ, αλλά μέρος τους. Αιτία είναι το γεγονός ότι η εξαγγελία για την έναρξη του lockdown πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Επίσης, το lockdown επίσημα ενεργοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου. Άρα, όσοι τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης από αυτή την ημερομηνία και μετά θα λάβουν το πολύ 667 ευρώ.