Η διαμαρτυρία για απολύσεις «έφερε» 2 συλλήψεις συνδικαλιστών από τον κλάδο του Φαρμάκου!

Ένταση και συλλήψεις σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας, έξω από το εργοστάσιο παραγωγής οπτικών της επιχείρησης Βαϊράμογλου. Αιτία, η διαμαρτυρία συνδικαλιστών από τον κλάδο του Φαρμάκου για το γεγονός ότι η εταιρία απέλυσε πέντε εργαζόμενους. Η διοίκηση της επιχείρησης αντέδρασε στην κινητοποίηση, κάλεσε την αστυνομία και πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις!

Η καταγγελία έγινε από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), αλλά και από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) που σημειώνους ότι συνελήφθησαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής μαζί με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμάκου και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία το πρωί της Δευτέρας ενάντια στις 5 απολύσεις που πραγματοποίησε η εταιρία «Βαϊράμογλου». Η εργοδοσία όχι μόνο δεν ανακάλεσε τις απολύσεις, αλλά επιχείρησε να απαγορεύσει την επικοινωνία των συνδικάτων με τους εργαζόμενους καλώντας την αστυνομία να συλλάβει τους εργαζόμενους που κινητοποιούνταν. Μάλιστα, υπέβαλλε και σχετικές μηνύσεις σε βάρος των συνδικαλιστών, με συνέπεια η αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψή τους …

Σύμφωνα με το ΕΚΑ, οι συνδικαλιστές «βρίσκονταν εκεί για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις 5 απολύσεις που έχει προχωρήσει η εργοδοσία τις τελευταίες 10 ημέρες. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων».