Κοινωνικός Τουρισμός – ΟΑΕΔ: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα καταλύματα

Μέχρι τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Πέμπτης, 24 Ιουνίου, θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, τα τουριστικά καταλύματα και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ. Η εβδομαδιαία παράταση δόθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν και άλλο οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν φέτος, ώστε να υπάρχουν περισσότερες επιλογές για τους τελικούς δικαιούχους.

Η διοίκηση του Οργανισμού, επαναλαμβάνει το πρόσθετο κίνητρο συμμετοχής, που είναι η ενίσχυση κατά 20% της επιδότησης καταλυμάτων τον Αύγουστο, για πρώτη φορά. Στόχος είναι

να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών. Παράλληλα επιταχύνεται η αποπληρωμή των παρόχων του προγράμματος, καθώς θα υλοποιηθεί νέα ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών και πληρωμής.

Σημειώνεται ότι συνολικά υποβλήθηκαν 353.540 αιτήσεις δικαιούχων για 648.369 επιταγές, ενώ έως τώρα έχουν υποβληθεί 1.689 αιτήσεις συμμετοχής τουριστικών και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων. Πάντως, καταγράφηκαν και προβλήματα με το σύστημα να «πέφτει» και να ταλαιπωρεί αρκετούς υποψήφιους δικαιούχους.

Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. €. Το πρόγραμμα διαρκεί από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 για διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Η υποβολή αιτήσεων παρόχων γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ στην διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou

Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως ορίζει η Δημόσια Πρόσκληση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos